Κοντά στην αποφυλάκισή του ο αρχισατανιστής Ασημάκης Κατσούλας

Κοντά στην αποφυλάκισή του ο αρχισατανιστής Ασημάκης Κατσούλας

Ο «εγκέφαλος» των «σατανιστών της Παλλήνης», που σόκαραν το πανελλήνιο το 1993, συμπλήρωσε τα 3/5 της ποινής του και δηλώνει έτοιμος να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία

Κοντά στην αποφυλάκισή του ο αρχισατανιστής Ασημάκης Κατσούλας
Έτοιμος να... ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία είναι ο Ασημάκης Κατσούλας, ο «εγκέφαλος» στην υπόθεση των «σατανιστών της Παλλήνης».

Ο 42χρονος πια Κατσούλας που είχε τρομοκρατήσει το πανελλήνιο το 1993 με τις δολοφονίες δύο γυναικών, που χαρακτήρισε θυσίες στον σατανά, έχοντας εκτίσει περισσότερα από 20 χρόνια φυλάκισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων.

Κλείσιμο
Με δεδομένο ότι τα απαιτούμενα 3/5 της κάθειρξής του έχουν συμπληρωθεί μετά τη Δήμητρα Μαργέτη που αποφυλακίστηκε το 2001, θα είναι ο δεύτερος σατανιστής που θα... πετάξει προς την ελευθερία.

Σύμφωνα με όσα λένε οι συγκρατούμενοί του, ο Κατσούλας έχει μετανιώσει εδώ και χρόνια για τα όσα έχει κάνει και το μόνο που σκέφτεται πια είναι να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή έχοντας στο πλευρό του την μητέρα του Ιφιγένεια και την κοπέλα του, με την οποία έχουν αρραβωνιαστεί.




Τα γεγονότα που βάζουν σε σκέψεις τις αρχές για να πουν το «ναι»

Πάντως, ο Ασημάκης Κατσούλας, παρότι βρισκόταν στη φυλακή, δεν έδειξε να συμμορφώνεται αφού ακόμα και μετά τη βαριά ποινή του, δεν δίστασε να απασχολήσει και πάλι τις Αρχές. Μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενό του που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία, επικοινωνούσαν καθημερινά μέσω τηλεφώνου με δύο αδελφές 11 και 12 χρονών. Τους έλεγαν ότι είναι αστυνομικοί και ζητούσαν από τα κορίτσια να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματος τους, για να μπορέσει όπως έλεγε ο ίδιος να κάνει τηλεφωνική εξέταση DNA.

Τα δύο κορίτσια είπαν στους γονείς τους τι γινόταν και αυτοί με την σειρά τους πήγαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την ψηφιακή ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώθηκε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονταν από τις φυλακές Μαλανδρίνου και από συγκεκριμένη τηλεκάρτα. Όταν πήγαν στις φυλακές ανακάλυψαν ότι την τηλεκάρτα αυτή χρησιμοποιούσαν ο Κατσούλας μαζί με τον άλλο συγκρατούμενο του. Στην κατοχή βρέθηκαν και άλλοι τηλεφωνικοί αριθμοί.

Επίσης τον Μάρτιο του 2005 σε μια άδειά του από τις φυλακές ο Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την αποπλανήσει, πάντα βάσει δημοσιευμάτων.




Το χρονικό της φρίκης


Στις 28 Δεκεμβρίου του 1993 και μετά από συντονισμένες ενέργειες των συγγενών της αγνοούμενης τότε, Θεοδώρας Συροπούλου, αποκαλύφθηκε μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά. Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο, αφού εκείνη την περίοδο ήταν πολλοί εκείνοι που έμαθαν για τους σατανιστές, τις τελετές μύησης και τις «θυσίες».

 
Δύο νεαροί τότε από την Παλλήνη, ο «αρχηγός» της τριάδας, Ασημάκης Κατσούλας, ένας φίλος του, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η φίλη του, Δήμητρα Μαργέτη ασχολήθηκαν με το σατανισμό.

Οι δύο παιδικοί φίλοι άρχισαν να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί προσπαθώντας παράλληλα να μυήσουν και άλλους συνομήλικούς τους. Οι δυο τους ήταν τότε 21 και 19 ετών αντίστοιχα και η αστυνομία συνέλαβε μαζί τους και τη Δήμητρα Μαργέτη, 18 ετών τότε, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια στις πράξεις τους.

Εκείνη την περίοδο ο τότε διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους, όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα της εποχής, ότι οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και προχώρησαν σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το τι έκαναν.



Ο τελετάρχης της τριάδας, όπως τον έχουν αποκαλέσει και ο Μάνος Δημητροκάλλης διέπραξαν το πρώτο τους έγκλημα στις 27 Αυγούστου 1992. Με το πρόσχημα της λευκής μαγείας οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν ήταν συγκλονιστικές, καθώς Κατσούλας και Δημητροκάλλης αφού την λήστεψαν, την χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και την στραγγάλισαν. Στη συνέχεια, οι δύο σατανιστές την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν. Από την φωτιά προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.


Το δεύτερο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, όταν εντόπισαν τυχαία τη μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα ξενοδοχείου. Τη συνάντησαν όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί. Η 28χρονη, είχε δυστυχώς την ίδια πορεία με το πρώτο θύμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης