Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το απόγευμα

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το απόγευμα

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», καλεί το υπ. Δικαιοσύνης να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το απόγευμα
Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος» διοργανώνει στις 18:30 η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», σε συμπαράσταση των νοσηλευόμενων, καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60.
«Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ' ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους», συμπληρώνεται.
Κλείσιμο

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» υποστηρίζει ότι από την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση ασθενών που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια «θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης