«Διεθνής Αμνηστία»: Κίνδυνος απαξίωσης όλων των ελληνικών ΜΚΟ

«Διεθνής Αμνηστία»: Κίνδυνος απαξίωσης όλων των ελληνικών ΜΚΟ

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας δεν λαμβάνει χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς, ενώ οι οικονομικοί πόροι του προέρχονται από συνδρομές και δωρεές

«Διεθνής Αμνηστία»: Κίνδυνος απαξίωσης όλων των ελληνικών ΜΚΟ
Τον κίνδυνο απαξίωσης όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσω μιας γενικευτικής ρητορικής για τις ελληνικές ΜΚΟ, υπογραμμίζει σε δημόσια δήλωσή του το ελληνικό τμήμα της «Διεθνούς Αμνηστίας».

«Σε μια κοινωνία όπου θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται καταιγιστικά, όπου γιγαντώνεται η κρατική και η ρατσιστική βία, αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και καταστέλλεται η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση, είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης από όλους και όλες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεται, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας δεν λαμβάνει χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς, ενώ οι οικονομικοί πόροι του προέρχονται από συνδρομές και δωρεές.


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Μην απαξιώνετε συλλήβδην τις ΜΚΟ

Κλείσιμο
Την εναντίωσή της σε πρακτικές που καταδικάζουν συλλήβδην τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), δήλωσε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).
 
«Πριν ακόμα αναλάβει το έργο της η Δικαιοσύνη, είδαμε να καταδικάζεται δημόσια και στο σύνολό της η κοινωνία των πολιτών... που στήριξε και στηρίζει χιλιάδες ανθρώπους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΟΔ και τονίζει ότι  ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν είναι ηθικό και χρήσιμο να ισοπεδώνεται η αλληλεγγύη.

Δεν είναι δική μας υπόθεση η απόδοση ευθυνών επισημαίνει η ΕΟΔ και υπογραμμίζει πως αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και των αρχών.

Η ΕΟΔ κάνει  έκκληση προς κάθε φορέα και σκεπτόμενο πολίτη, να απομονώσουν όσες πρακτικές απαξιώνουν συλλήβδην ΜΚΟ.

Επίσης υπογραμμίζει την ανάγκη καθορισμού ενός πληρέστερου νομικού και θεσμικού πλαισίου για τις ΜΚΟ στην Ελλάδα, με στόχο να θωρακιστεί η προσπάθεια προσφοράς προς τον συνάνθρωπο από τυχόν κακόβουλες ενέργειες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σήμερα, το πλαίσιο αυτό για τη λειτουργία των ΜΚΟ είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης