Μικρή μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες

Μικρή μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες

Οι κάλπες θα κλείσουν με την δύση του ηλίου, ενώ στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι οποίοι αριθμούν πάνω από 2.000 μέλη οι εκλογές θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μικρή μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες
Στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας ήδη από την ανατολή του ηλίου (7,05) έχουν ανοίξει οι κάλπες προκειμένου να προσέλθουν οι 41.980 δικηγόροι για να αναδείξουν νέους Προέδρους και νέα Διοικητικά Συμβούλια.

Οι κάλπες θα κλείσουν με την δύση του ηλίου (18:12), ενώ στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι οποίοι αριθμούν πάνω από 2.000 μέλη οι εκλογές θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών δεν θα διεξαχθούν σήμερα εκλογές λόγω του θανάτου της προέδρου του Συλλόγου.

Κλείσιμο
Από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας  οι δέκα έξι υποψήφιοι πρόεδροι κατέρχονται για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση. Οι δέκα έξι αυτοί  Δικηγορικοί Σύλλογοι  είναι: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Δράμας, Εδέσσης, Ηρακλείου, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Λαμίας, Λευκάδας, Ναυπλίου, Πειραιώς, Σπάρτης, Χαλκιδικής και Χανίων.

Στην Αθήνα οι 21.471 δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 26 εκλογικά τμήματα τα οποία στεγάζονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60). Στα τμήματα αυτά υπάρχουν 26 κάλπες για τους προέδρους και αντίστοιχες για τους συμβούλους.

Τον ΔΣΑ τον διεκδικούν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο,  έξι συνδυασμοί  χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος υποψήφιος πρόεδρος και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι.

Μέχρι στιγμής είναι μικρή η προσέλευση των δικηγόρων στο ΔΣΑ. Όμως,  να σημειωθεί ότι κατά κανόνα την τελευταία δεκαετία οι δικηγόροι των Αθηνών προσέρχονται στις κάλπες την δεύτερη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Πάντως προσήλθε και ψήφισε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και τέως πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης και η τέως υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης