Όταν ο Φούχτελ επιβράβευε τη ΜΚΟ που «εξαφάνισε» 2,4 εκατ. ευρώ

Όταν ο Φούχτελ επιβράβευε τη ΜΚΟ που «εξαφάνισε» 2,4 εκατ. ευρώ

Ο γερμανός πολιτικός είχε δώσει το «παρών» σε τελετή παράδοσης-παραλαβής πυροσβεστικών οχημάτων

Όταν ο Φούχτελ επιβράβευε τη ΜΚΟ που «εξαφάνισε» 2,4 εκατ. ευρώ
Γέλια και κλάματα για την έκταση που είχε πάρει το σκάνδαλο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που απομυζούσαν κρατικό χρήμα ή δωρεές δήμων με αδιαφανείς διαδικασίες προκαλεί το γεγονός ότι στην ΜΚΟ «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών» που πέτυχε να «εξαφανίσει» 2,4 εκατομμύρια ευρώ είχε δωρίσει οχήματα ακόμα και το γερμανικό κράτος.

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο όταν και είχε γίνει η τελετή, το «παρών» εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης είχε δώσει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός, εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνέλευση, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Η πτυχή αυτή της υπόθεσης επαναφέρει τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με την ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» του  Κ. Τζεβελέκου, σχετικά με το καθεστώς κάτω από το οποίο επιλέγονταν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να απολαμβάνουν προνόμια και δωρεές.

Κλείσιμο
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νήμα για την υπόθεση της συγκεκριμένης ΜΚΟ άρχισε να ξετυλίγεται μετά από  καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του Εθελοντικού Σώματος, που ξεκίνησε τη δράση του από το 2000, δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλλεται ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση. 

Σημειώνεται ότι σε βάρος τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητική δωροδοκία από εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης