Αναβλήθηκε για τις 11 Φεβρουαρίου η δίκη της συζύγου και του αδελφού του Γ. Γιακουμάτου

Αναβλήθηκε για τις 11 Φεβρουαρίου η δίκη της συζύγου και του αδελφού του Γ. Γιακουμάτου

Απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος τους, λέει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων και καταγγέλλει ότι μέλη της οικονομικής αστυνομίας πιέστηκαν για να συντάξουν μηνυτήρια αναφορά - Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό

Αναβλήθηκε για τις 11 Φεβρουαρίου η δίκη της συζύγου και του αδελφού του Γ. Γιακουμάτου
Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το β' αυτόφωρo μονομελές δικαστήριο,  η δίκη της συζύγου του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη, του αδελφού του, Δημήτρη, και δύο ακόμη υπαλλήλων τους - πρόκειται για τη διαχειρίστρια και τον λογιστή του οίκου ευγηρίας στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος - οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη φορολογικού αδικήματος που αφορά στην απόκρυψη ποσού 24.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου των κατηγορουμένων κ. Δημητρακόπουλου για κλήτευση στο δικαστήριο, με τη ιδιότητα του μάρτυρα, μελών της οικονομικής αστυνομίας.

Κλείσιμο


Μιλώντας στο δικαστήριο ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι μέλη της οικονομικής αστυνομίας πιέστηκαν να συντάξουν μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου όπως είπε να ασκηθεί πολιτική πίεση στον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Σε δήλωση που έκανε έξω από το δικαστήριο, μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ορισμένοι υπαξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας διέπραξαν παρανομίες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ακόμα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές.


«Το χειρότερο όμως που έκαναν είναι ότι πίεσαν τους μάρτυρες να συνδέσουν τον κ. Γιακουμάτο με τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς αυτός να έχει καμία σχέση» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπαξιωματικοί στους κόλπους τις ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως θέλουν να επηρεάσουν και τις πολιτικές εξελίξεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την υπόθεση Γιακουμάτου:

«Ορισμένοι υπαξιωματικοί του οικονομικού εγκλήματος έκαναν δυο παρανομίες. Η πρώτη είναι σε βάρος της οικογένειας Γιακουμάτου καθώς ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία που είναι απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση για παράβαση που δεν το προβλέπει. Άρα όλες αυτές οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές. Η δεύτερη και σοβαρότερη είναι ότι πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο με τη διερευνώμενη υπόθεση, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση. Η πίεση αυτή,  μου δημιουργεί εδραία πεποίθηση ότι κάποιοι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχουν παραβάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία».



Νωρίτερα στο δικαστήριο, ο δικηγόρος των τεσσάρων κατηγορουμένων κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπέβαλε ένσταση, ζητώντας να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος των τεσσάρων εντολέων του υποστηρίζοντας ότι κακώς οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από μηνυτήρια αναφορά της οικονομικής αστυνομίας.



Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος η μηνυτήρια αναφορά θα έπρεπε να έχει συνταχθεί από τα αρμόδια όργανα δηλαδή το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών ή τις ΔΟΥ και όχι από την οικονομική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης