Εμπλεξε με πράκτορες η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Εμπλεξε με πράκτορες η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Η Αγκυρα ζητάει ανταλλαγή του πρώην προέδρου του ΤΤ με Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα - Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για Φιλιππίδη, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα - Kαθυστέρηση και στην έκδοση Γριβέα-Βάτσικα στην Ελλάδα, μπορεί να χρειαστούν μήνες...

Εμπλεξε με πράκτορες η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα
Ενα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται η υπόθεση έχει «μπλέξει» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», η Αγκυρα ζητάει ανταλλαγή του πρώην προέδρου του ΤΤ με Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με δύο πράκτορες της ΜΙΤ και έναν Κούρδο κατηγορούμενο για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Κλείσιμο
Μάλιστα όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, δεν είναι τυχαία μόλις πριν από ένα 24ωρο η σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 49 και 51 ετών, για τους οποίους εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ. Οι δύο άντρες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Οσον αφορά τον Αγγελο Φιλιππίδη, τα επόμενα 24ωρα θα φανεί αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία, ενδεχομένως με αμοιβαίες υποχωρήσεις.


Kαθυστέρηση και στην έκδοση Γριβέα-Βάτσικα στην Ελλάδα, μπορεί να χρειαστούν μήνες...

Την ίδια ώρα σε ένα άλλο μέτωπο της υπόθεσης, το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο, εκμεταλλευόμενοι κάθε δικονομικό «όπλο» που τους παρέχει το αγγλοσαξωνικό δίκαιο. Οι δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί θητείας Φιλιππίδη, έκλεισαν νέο... «ραντεβού» με τις βρετανικές δικαστικές αρχές στο πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να «προσβάλουν» τυχόν απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που θα ανάβει το «πράσινο φως» για την έκδοσή τους στην Ελλάδα, καταφέρνοντας έτσι να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν την παράδοσή τους στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης