Οι ένστολοι για την απόφαση ΣτΕ: Δικαιωμένοι μεν, δύσπιστοι δε...

Οι ένστολοι για την απόφαση ΣτΕ: Δικαιωμένοι μεν, δύσπιστοι δε...

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αστυνομικοί μίλησαν για την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών που υπέστησαν οι ένστολοι - Αύξηση από 200 ευρώ το μήνα και αναδρομικά 3.500 ευρώ


Οι ένστολοι για την απόφαση ΣτΕ: Δικαιωμένοι μεν, δύσπιστοι δε...
Τον δρόμο να πάρουν αυξήσεις και ωριμάνσεις που ξεπερνούν τα 200 ευρώ κατ’ελάχιστον οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας άνοιξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών που υπέστησαν οι ένστολοι. Την ίδια ώρα, όμως, οι περισσότεροι από τους παραπάνω
εμφανίζονται επιφυλακτικοί και αμφιβάλλουν κατά πόσο η κυβέρνηση θα τηρήσει και στην πράξη μία τέτοια δικαστική απόφαση.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αστυνομικοί μίλησαν για την απόφαση στα «Νέα», όπου ναι μεν δηλώνουν «δικαιωμένοι» από την άλλη όμως εμφανίζονται και δύσπιστοί.
Κλείσιμο

Για παράδειγμα, ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων χαρακτηρίζει δικαίωση την απόφαση, αλλά παραμένει ζητούμενο αν η Πολιτεία θα τη σεβαστεί στο ακέραιο. «Από τον Αύγουστο του 2012 έχουμε υποστεί τρομερές μειώσεις που μεσοσταθμικά φτάνουν το 25%-32%, κυρίως κόπηκαν τα επιδόματά μας», είπε στην εφημερίδα.

Ο Νίκος Αθάνατος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμά δύσκολο να εφαρμοστεί η απόφαση. «Όπως και να έχει, οι διεκδικήσεις μας παραμένουν, δεν κάνουμε βήμα πίσω», δήλωσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης