Στη φυλακή και ο Στάθης Μπούκουρας

Στη φυλακή και ο Στάθης Μπούκουρας

Στην επτάωρη απολογία του, ο βουλευτής της ΧΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες - Δήλωσε οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου - Δείτε τη μεταφορά του με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ - Διαβάστε το απολογητικό του υπόμνημα

Στη φυλακή και ο Στάθης Μπούκουρας
Στη φυλακή θα οδηγηθεί, μετά τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, και ο τρίτος βουλευτής της ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αντίθετα, όμως, από τους δύο άλλους βουλευτές που τη Δευτέρα θα μεταφερθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο εκ Κορινθίας βολευτής της ΧΑ θα οδηγηθεί στις Φυλακές Ναυπλίου.

Η απολογία του διήρκεσε περίπου επτά ώρες και, στη συνέχεια, οι εφέτες-ανακρίτριες και ο εισαγγελέας συσκέφθηκαν, για να αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου. Η απόφασή τους ήταν να προφυλακιστεί.

Κλείσιμο
Μετά την απόφαση των δικαστών, ο Στάθης Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν, από το Σάββατο, οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Και οι τρεις θα οδηγηθούν, τη Δευτέρα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει πως είναι αθώος, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και τονίζοντας ότι βάλλεται, στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του.



Ο ίδιος, αντιμέτωπος με καταθέσεις-«φωτιά» ότι μεταξύ άλλων διακινούσε και αποθήκευε παράνομο οπλισμό για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να θολώσει τα νερά και περιγράφει τον εαυτό του ως έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη, που έχει καλές σχέσεις με τους μετανάστες, ξεχνώντας τα βίαια περιστατικά, στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πως πριν κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, έδωσε εξηγήσεις για τη βαλίτσα που είχε μαζί του ο Στάθης Μπούκουρας, όταν εμφανίστηκε στο Εφετείο το πρωί της Κυριακής, λέγοντας πως ο πελάτης του μετέφερε τα έγγραφα της δικογραφίας.



«Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στο Περιστέρι με τον κ. Παχατουρίδη, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την προσωπικότητα του 'Χρυσαυγίτη'. Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Άλλωστε, βλέπετε ότι σήμερα ο κ. Μπούκουρας δεν έχει ούτε έναν υποστηρικτή εδώ» δήλωσε επιπλέον ο κ. Κούγιας.

Το υπόμνημα 

Δείτε εδώ το απολογητικό υπόμνημα του Ευ. Μπούκουρα






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης