Κοντομηνάς: Είμαι αθώος - Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες

Κοντομηνάς: Είμαι αθώος - Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες

Την Τρίτη απολογείται ο Δ.Κοντομηνάς - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας σε επίσημη ανακοίνωσή του - Αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τα δάνειά τους - E-mail προς τους εργαζόμενους του Alpha: Παίρνω δύναμη από εσάς - Αγγελος Φιλιππίδης: Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια, όλα έγιναν νόμιμα, θα επιστρέψω στην Ελλάδα

Κοντομηνάς: Είμαι αθώος - Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες
Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Ο κ. Κοντομηνάς είναι αθώος επισημαίνουν συνεργάτες του επιχειρηματία και τονίζουν ότι στην απολογία του την Τρίτη ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα προσκομίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Κλείσιμο
Το e-mail Κοντομηνά προς τους εργαζόμενους του ομίλου

Ο κ. Κοντομηνάς σήμερα έστειλε e-mail προς τους εργαζόμενους του, όπου γράφει: «Αντλώ δύναμη από εσάς, μόλις ενημερωθούμε για το κατηγορητήριο θα παρουσιάσουμε τα αδιάσειστα στοιχεία μας. Η δικαιοσύνη θα λάμψει. Παίρνω δύναμη από εσάς, συνεχίστε να εργάζεστε όπως και πριν. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ που με στηρίζετε».

Την Τρίτη απολογείται ο Δ.Κοντομηνάς

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γ.Ανδρεάδης επισκέφθηκε τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στο Ιατρικό Κέντρο όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παρουσία του δικηγόρου του κ. Κοντομηνά Γρηγόρη Τσόλια, ο ανακριτής ανακοίνωσε στον επιχειρηματία το κατηγορητήριο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί. 

Ιατροδικαστής: Να μεταφερθεί ο Κοντομηνάς σε δημόσιο νοσοκομείο

Ο κ. Κοντομηνάς βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική με λοίμωξη του αναπνευστικού όταν εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έπειτα από εντολή του ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, τον επισκέφθηκε ιατροδικαστής ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά του επιχειρηματία σε δημόσιο νοσοκομείο,

Την ίδια ώρα πάντως, συνεργάτες του Δ. Κοντομηνά διαψεύδουν τα περί επίσκεψης ιατροδικαστή.

Επιστρέφει στην Ελλάδα το επόμενο δεκαπενθήμερο ο Φιλιππίδης

Εν τω μεταξύ, ο κ. Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατά πληροφορίες διεμήνυσε στον ανακριτή ότι θα εμφανιστεί στη Δικαιοσύνη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο Aθ. Βαρλάμης, δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη δήλωσε ότι ο πελάτης του θεωρεί απαράδεκτη την έκδοση εντάλματος σε βάρος του πελάτη του διότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, ο κ. Φιλιππίδης μόλις έμαθε ενταλμα σε βάρος του σπεύδει να έρθει την Ελλάδα από το εξωτερικό και να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά θα επιστρέψει για να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Αναρωτήθηκε γιατί ελέγχεται το ΤΤ με τα λιγότερο επισφαλή δάνεια και υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφάλεια. Για τον κ. Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υποόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;». Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω» επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης