Φραγκίσκος Ραγκούσης: Δεν είπα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πάρει ένα 45άρι...

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Δεν είπα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πάρει ένα 45άρι...

«Εγώ δεν είπα ότι θα πάει να αναζωπυρώσει τη 17Ν», δήλωσε ο συνήγορος του φυγά μία μέρα μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν πολιτική απόφαση - «Θα στηρίξω την απόφασή του», τόνισε ο κ. Ραγκούσης

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Δεν είπα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πάρει ένα 45άρι...
«Εγώ δεν είπα ότι θα πάει να αναζωπυρώσει τη 17Ν, ούτε ότι θα πάρει ένα 45άρι...», είπε το πρωί της Τετάρτης ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του φυγά Χριστόδουλου Ξηρού.

Μία μέρα μετά τη δήλωσή του ότι η απόδραση του καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν ήταν «πολιτική απόφαση» που επιβλήθηκε από τις «συγκυρίες των καιρών, την επαναστατική του δράση που έμεινε ζωντανή όλο τον καιρό της φυλακίσεώς του», ο κ. Ραγκούσης με συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις πρώτες δηλώσεις του μετά την γνωστοποίηση της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κλείσιμο
Δεν είμαι ιδεολογικός της τρομοκρατίας, είπε ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε αναφερόμενος στις δολοφονίες της 17Ν: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός κι εγώ υποστηρίζαμε ότι οι πράξεις αυτές είναι πολιτικά εγκλήματα, δεν είπαμε ότι είναι πολιτικές αβρότητες». Μάλιστα ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού αιτιολόγησε γιατί αναφέρεται σε πολιτικά εγκλήματα υπογραμμίζοντας: «Το αν είναι πολιτικό έγκλημα είναι για να δικαιολογήσουμε το κίνητρο, δεν είναι συγχωροχάρτι».

Επανερχόμενος στις δηλώσεις με τις οποίες χαρακτήριζε «πολιτική απόφαση» την απόδραση του κ. Ξηρού ο κ. Ραγκούσης επιχειρηματολόγησε «έχω υποχρέωση και δικαίωμα υπερασπιστικό να αναδείξω ένα πράγμα, την προσωπικότητα του πελάτη μου».

Στο ερώτημα τι θα πράξει αν μιλήσει με τον φυγά Ξηρό, ο κ. Ραγκούσης αποκάλυψε: «Θα στηρίξω την απόφασή του. Δεν πρόκειται να μπω σε θέματα συμβουλών με την έννοια μείνε και κάνε και δείξε.. Δεν μπορώ να του δώσω συμβουλές... Απλά θα του πω θα στηρίξω την οποιαδήποτε απόφασή σου...». Ο συνήγορος του δραπέτη υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πελάτη του από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης