Υπόθεση Μυρτούς: Αντιδικούν για τα χρήματα που μάζεψαν απλοί πολίτες

Υπόθεση Μυρτούς: Αντιδικούν για τα χρήματα που μάζεψαν απλοί πολίτες

Η Ομοσπονδία Βοστώνης υποστηρίζει ότι ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ενώ κατηγορεί την μητέρα της ότι δεν έχει προσκομίσει απαραίτητες αποδείξεις για να πληρωθούν ιατρικές δαπάνες

Υπόθεση Μυρτούς: Αντιδικούν για τα χρήματα που μάζεψαν απλοί πολίτες
Να αντικρούσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αρνείται να αποδεσμεύσει από ειδικό λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια για τα ιατρικά έξοδα της 16χρονης Μυρτούς, προσπαθεί η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «PROINI.us» η  Ομοσπονδία Βοστώνης αρνείται να δώσει πάνω από 110.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία της μικρής Μυρτούς, η οποία νοσηλεύεται σε θεραπευτήριο της Βοστώνης έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό λαθρομετανάστη Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Κλείσιμο
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, υποστηρίζει ότι έχει δώσει λεπτομερή αναφορά στη μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού και διαψεύδει την πληροφορία ότι μια φιλάνθρωπος ονόματι Μπέσσυ Πάππας, πλήρωσε τα έξοδα της εγχείρησης που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου. Επικρίνει παράλληλα την κυρία Κοτρώτσου ότι δεν έχει προσκομίσει στην Ομοσπονδία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε τα έξοδα της εγχείρησης να καλυφθούν από τα συγκεντρωμένα χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί επανειλημμένα.

«Η δήλωση στην Πρωινή ότι “…τα της εγχείρησης πλήρωσε η Ομογενής φιλάνθρωπος κ. Μπέσσυ Πάππας,” που αναφέρεται στα νοσήλια για την εγχείρηση της Μυρτούς στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης (Children's Hospital) στις 5 Δεκεμβρίου 2013, είναι ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Μπέσσυ Πάππας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία πληρωμή.  Όπως δήλωσε η Ομοσπονδία στην κ. Κοτρώτσου, το κόστος της εγχείρησης θα πληρωθεί όταν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διευκρινίζεται ρητά ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ζητήσει η ίδια τον ιατρικό λογαριασμό της Μυρτούς από το νοσοκομείο λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η απάντηση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

1.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι η Ομοσπονδία “αρνείται να δώσει απολογισμό” στην μητέρα της Μυρτώς Μαρία Κοτρότσου, είναι ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι σε πρόσφατη συνάντηση με την κ. Κοτρότσου, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας έδωσε λεπτομερή αναφορά για το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό, με ανάλυση της κάθε κίνησης του λογαριασμού.

2.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι η Κ. Κοτρότσου ”αναγκάστηκε να ξοδευτεί, παρά το δράμα που περνά και να προσλάβει δικηγόρο, για να αντιμετωπίσει τα πονηρά παιχνίδια” είναι ψευδής αλλά και συκοφαντική. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Κοτρότσου ήρθε σε συνάντηση με την Ομοσπονδία στις 11 Δεκεμβρίου 2013 για να παρουσιάσει τον δικηγόρο της, ο οποίος θα ήταν υπεύθυνος για τυχόν εκκρεμότητες μετά την αναχώρηση της από την Βοστόνη. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που ήρθε ο δικηγόρος στην συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

3.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι η Ομοσπονδία θα ασχοληθεί με το θέμα της Μυρτώς “στην επόμενη Συνέλευση τον... Μάιο 2014” είναι ψευδής. Hαλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία πρόκειται να συνεδριάσει στις 8 Ιανουαρίου 2014 και βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η υπόθεση της Μυρτώς.

4.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι η “Ομοσπονδία ζήτησε από την μητέρα την κ. Κοτρότσου, να μην δεχτεί την προσφορά” της τράπεζας Πειραιώς που προθυμοποιήθηκε να κάνει δωρεά το ειδικό μηχάνημα Tobii, είναι προκλητικά ψευδής και παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα να προτρέψει την οικογένεια της Μυρτώς να δεχτεί ή να απορρίψει μια προσφορά από τρίτο πρόσωπο και ουδέποτε το έκανε, ενώ είναι προφανές ότι η σοβαρότητα της περίπτωσης της Μυρτώς είναι τέτοια, ώστε όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρειαστεί να δοθούν για την κάλυψη μελλοντικών ιατρικών αναγκών και εξόδων.

5.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι “…τα της εγχείρησης πλήρωσε η Ομογενής φιλάνθρωπος κ. Μπέσσυ Πάππας,” που αναφέρεται στα νοσήλια για την εγχείρηση της Μυρτώς στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης (Children's Hospital) της 5 Δεκεμβρίου 2013, είναι ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Μπέσσυ Πάππας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία πληρωμή.  Όπως δήλωσε η Ομοσπονδία στην κ. Κοτρότσου, το κόστος της εγχείρησης θα πληρωθεί όταν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διευκρινίζεται ρητά ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ζητήσει η ίδια τον ιατρικό λογαριασμό της Μυρτώς από το νοσοκομείο λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.  

6.       Η δήλωση στην Πρωινή ότι “έχει άσχημο ‘παρελθόν’ η Ομοσπονδία… Ακόμα ''αγνοούνται'' τα 45.000 δολάρια που μάζεψε 2007, προσφορές της Ομογένειας, για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα” είναι αναληθής, παντελώς αβάσιμη και συκοφαντική. Η αλήθεια είναι ότι Ομοσπονδία συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους, συνέστησε τριμελή επιτροπή, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα, και αφού βρήκε τις οικογένειες που είχαν πραγματική ανάγκη για βοήθεια, τους κατέβαλε όλα τα χρήματα του εράνου με κατάθεση στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπροσθέτως η Ομοσπονδία - για την άρση κάθε αμφισβήτησης ή αμφιβολίας σε σχέση με την υπόθεση της Μυρτώς - δηλώνει τα ακόλουθα:

1.       Ο έρανος για την Μυρτώ έγινε για να πληρωθούν ιατρικά μηχανήματα ή και ιατρικές θεραπείες που δεν θα καλύπτονταν από ασφαλιστικούς ή άλλους φορείς της Ελλάδος. Δηλαδή, ο ρόλος και η παρεχόμενη από την Ομοσπονδία βοήθεια είναι συμπληρωματική.

2.       Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα του εράνου στην μητέρα της Μυρτώς, όπως προτείνει ο κ. Λυκομήτρος, για να καλύψει ή ίδια τις ανάγκες αυτές.  Ο έρανος έγινε για να πληρωθούν συγκεκριμένες ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς κατόπιν όμως σχετικών αποδείξεων. Άλλωστε, όπως κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στην ομογένεια, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της Ομοσπονδίας ήταν ο σημαντικός αυτός παράγοντας για την επιτυχία του εράνου. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, όλα τα χρήματα από τον έρανο θα διατεθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες της Μυρτούς και για τον λόγο αυτό μάλιστα η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταβάλει από δικούς της οικονομικούς πόρους τα έξοδα της χοροεσπερίδας.

3.       Η Ομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει αντίγραφα των επιταγών χωρίς την άδεια των δωρητών λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4.       Τα χρήματα από τον έρανο είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Ομοσπονδία για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ.

5.       Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κ. Κοτρώτσου και από τον δικηγόρο της, αποδείξεις, προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες της Μυρτούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, καμία απόδειξη δεν έχει δοθεί στην Ομοσπονδία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης