Λ. Ρακιντζής: Υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ είχαν μισθούς 2.500-3.000 ευρώ!

Λ. Ρακιντζής: Υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ είχαν μισθούς 2.500-3.000 ευρώ!

Ερευνα για τη διοίκηση της Μένης Μαλλιώρη ζήτησε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης - Έφτανε ένας απλός υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ να παίρνει 2.500 - 3.000 ευρώ, είπε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης



Λ. Ρακιντζής: Υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ είχαν μισθούς 2.500-3.000 ευρώ!
«Υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ πήραν αύξηση έως και 182% επί κυρίας Μαλλιώρη, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Βήματος ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τονίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος πριν ακόμη τις καταγγελίες του υπουργείου. «Το πόρισμα θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα» είπε ο κ. Ρακιντζής αποκαλύπτοντας στη συνέχεια πως «έφτανε ένας απλός υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ να παίρνει 2.500 - 3.000 ευρώ».

«Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις: διαχειριστική, οικονομική, φαρμάκων, λειτουργίας και περιφερειακή. Βρήκαμε αρκετές δυσλειτουργίες και οικονομική ζημία, έργα που δεν είχαν εκπληρωθεί, κονδύλια που πήγαιναν αλλού. Τα πορίσματα τα έστειλα στον εισαγγελέα και ζήτησα την ποινική δίωξη των προηγουμένων της κυρίας Μαλλιώρη διοικήσεων, διότι ήταν για τις διοικήσεις 2007-2009 και το πρώτο μισό του 2010. Ζήτησα, δηλαδή, να ασκηθεί δίωξη κατά των μελών της διοίκησης (του ΟΚΑΝΑ) και της ΔΕΠΑΝΟΜ» συνέχισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Για την απόφαση του Μισθοδικείου περί αντισυνταγματικότητας στις μειώσεις αποδοχών των δικαστικών ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επεσήμανε το γεγονός ότι «η σύνθεση του Μισθοδικείου είναι τρεις Αρεοπαγίτες, τρεις Σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου. Και υπάρχουν και τρεις δικηγόροι, όταν ο προσφεύγων είναι από την τακτική Δικαιοσύνη. Πάντως, την πλειοψηφία έχουν οι δικαστές. Η μία σύνθεση του Μισθοδικείου την έκρινε αντισυνταγματική και οι άλλες δύο συνταγματικές».

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει το Μισθοδικείο. Έγινε για να φρενάρουν τις αγωγές, με αποτέλεσμα να μαζευτούν οι αγωγές εκεί. Τι να σας πω… Το προβλέπει το Σύνταγμα. Όταν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις αγωγή, να μην το χρησιμοποιήσεις; Εδώ οι βουλευτές το κάνουν…»

Οσο για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τη μη εφαρμογή του στα νομικά πρόσωπα, ο Λέανδρος Ρακιντζής τόνισε:
Κλείσιμο

«Το Δημόσιο συμμορφώνεται, διότι υπάρχει το ενιαίο μισθολόγιο και το ενιαίο ταμείο πληρωμών. Δεν συμμορφώνονται τα νομικά πρόσωπα. Έχω δικαίωμα να το ελέγξω, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα είναι τα νομικά πρόσωπα. Την έχω τη λίστα για τα μεγάλα, αλλά υπάρχουν κάποια που δεν τα ξέρω καν και πώς λειτουργούν. Δεν μπορώ να κάνω γενικό έλεγχο, διότι έχω επιθεωρητές. Το θέμα θα λυθεί όταν πάνε όλες οι πληρωμές στην Ενιαία Αρχή. Οπότε, δεν θα πληρώνει όταν κάποιος παίρνει περισσότερα από το νόμιμο όριο των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό έχει ξεκινήσει, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις, διότι ο καθένας θέλει (να προστατέψει και να εξαιρέσει) τη ΔΕΚΟ του».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης