Άδωνις: Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν απευθείας πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς

Άδωνις: Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν απευθείας πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς

Προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη - Κάλεσε για μια ακόμη φορά τους γιατρούς σε διάλογο τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που ενόχλησαν

Άδωνις: Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν απευθείας πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς
Μια μεγάλη αλλαγή που θα βοηθήσει τους νέους γιατρούς να έχουν δουλειά δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις ειδικότητες των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για να βρουν δουλειά και νέοι γιατροί, ενώ υπογράμμισε πως οι ασθενείς θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση του γενικού γιατρού.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση πως η μεταρρύθμιση και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης απαραίτητα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους.

«Αλίμονο αν η μεταρρύθμιση δεν έχει και δημοσιονομικό στόχο. Ζούμε σε μία εποχή που η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πολυτέλειες. Χρειάζονται λειτουργικά συστήματα με μικρό κόστος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κλείσιμο
Τόνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών αντί για πάροχος, κλείνοντας τα πολυ-ιατρεία, τότε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, το συνολικό λειτουργικό κόστος των πολυ-ιατρείων ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια», ενώ οι συμβεβλημένοι κοστίζουν 83 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση θα γίνει, προσθέτοντας πως θα είναι καλύτερα εάν οι ιατροί συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, ενώ κατηγόρησε τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ πως διακατέχονται από τον βερμπαλισμό της δεκαετίας του '80. Συμπλήρωσε μάλιστα πως σε ιατρούς που θα αποχωρήσουν δια της αξιολόγησης από τον Οργανισμό θα δοθούν συμβάσεις 200 επισκέψεων ανά μήνα, με την κάθε επίσκεψη να έχει αξία 10 ευρώ.

Κάλεσε δε τους ιατρούς σε διάλογο, προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που έχουν ενοχλήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης