Νέο κύμα κακοκαιρίας ως τα ξημερώματα της Παρασκευής

Νέο κύμα κακοκαιρίας ως τα ξημερώματα της Παρασκευής

-Ποιες περιοχές της χώρας θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες
- ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Νέο κύμα κακοκαιρίας ως τα ξημερώματα της Παρασκευής
Με βροχές και καταιγίδες «ξύπνησε» την Τετάρτη η Ελλάδα καθώς ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα», που άφησε πίσω του 18 νεκρούς στη Σαρδηνία, έφτασε και στη χώρα μας, ευτυχώς αρκετά εξασθενημένος.

Την ίδια στιγμή, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, σύμφωνα με το
έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, για αύριο Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Αττική από το απόγευμα. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σταδιακά θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενώ τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν 



Στην Αττική «άνοιξαν οι ουρανοί» από νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε λίμνες, ενώ έντονα ήταν για αρκετές ώρες και τα κυκλοφοριακό προβλήματα σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Λίγο μετά τις 9:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Χαμοστέρνας, που είχε κλείσει νωρίτερα λόγω βροχόπτωσης ενώ κανονικά κινούνται, πλέον, τα οχήματα στη λεωφόρο Συγγρού στο ρεύμα προς Αθήνα αφού υποχώρησαν τα νερά στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας όπου για αρκετές ώρες η κυκλοφορία είχε σταματήσει λόγω κατολίσθησης και η κίνηση διεξαγόταν εκ περιτροπής ανά ρεύμα, από τις 10:30 το πρωί. 

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης προβλέπεται κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο εντάσεως 8 μποφόρ. Τα εντονότερα φαινόμενα, θα επηρεάσουν τα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ στην Ανατολική Ελλάδα οι βροχές θα έχουν παροδικό χαρακτήρα, ενώ θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα, με σχετικά καλό καιρό.






Αναλυτικότερα:


Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική – Κεντρική Στερεά, τη Δυτική – Βόρεια Πελοπόννησο, τη Δυτική – Βόρεια Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται κακοκαιρία με έντονες βροχές και καταιγίδες. Πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Στερεά.

Στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη,
αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα δίνουν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι, θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 7 – 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει στα Βόρεια τους 14 βαθμούς, στα Δυτικά τους 19 βαθμούς, στα Ανατολικά τους 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς.





Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αναμένονται την Τετάρτη στην Αττική, με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα βρίσκεται στους 16 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα ανέβει στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχής και παροδικές καταιγίδες, αναμένονται την Τετάρτη στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί – Νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται το πρωί στους 16 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα ανέβει στους 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί και θα επηρεάσει όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι νοτιάδες θα διατηρηθούν και μαζί τους η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης