Νέοι διοικητές σε 32 νοσοκομεία της Ελλάδας

Νέοι διοικητές σε 32 νοσοκομεία της Ελλάδας

27 αναπληρωτές - Δείτε τον κατάλογο

Νέοι διοικητές σε 32 νοσοκομεία της Ελλάδας
Τον διορισμό διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Με βάση τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής  Αξιολόγησης, ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης όρισε 38 αξιωματούχους, διοικητές και αναπληρωτές, σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής καθώς και άλλους 21 σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Μακεδονίας.

Δείτε τον  κατάλογο εδώ

Κλείσιμο


Αποκρυπτογραφώντας τη λίστα

Παλαιούς και δοκιμασμένους μάνατζερ του ΕΣΥ περιλαμβάνει η λίστα με τους νέους επικεφαλής νοσοκομείων που ανακοίνωσε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στην Αττική αλλαγές επήλθαν σε 25 νοσοκομεία με 38 πρόσωπα να αναλαμβάνουν τις κρίσιμες θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως «Ιπποκράτειο», «Αλεξάνδρα», «Σωτηρία», «Γεννηματάς», «Αττικόν», «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» κα. Αρκετοί εξ αυτών μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία στη θέση του διοικητή, ενώ άλλοι αναβαθμίστηκαν από αναπληρωτές σε διοικητές.
 
Πάντως, εν αναμονή των νέων επικεφαλής παραμένουν ακόμη οι εργαζόμενοι σε πολλά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μεταξύ των οποίων «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Ερυθρός Σταυρός», «Αγία Όλγα» και άλλα.
 
Αλλαγές επήλθαν στα νοσοκομεία της λεωφόρου Μεσογείων. Ο αναπληρωτής διοικητής του «Σωτηρία», ο οδοντίατρος κ. Χρήστος Τσάμης, τοποθετήθηκε διοικητής στο όμορο «Γ. Γεννηματάς» ενώ στο «Σωτηρία» ανέλαβε ο νεοεισερχόμενος στο ΕΣΥ κ. Μιλτιάδης Παπαταματίου. Η κυρία Μαρία Καρρά, η διοικητής στο «Σωτηρία», που είχε καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τον συνδικαλιστή που ζητούσε «φακελάκι» για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο, μετακινήθηκε στην καρδιά της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, και στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», ένα μεγάλο και κομβικό νοσοκομείο –για ασθενείς αλλά και για αξιωματούχους του ΕΣΥ…
 
Στο Ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ένα επίσης πολύ ιδιαίτερο νοσοκομείο,  λόγω της φύσης των περιστατικών που αναλαμβάνει αλλά και των τακτοποιημένων οικονομικών του επί από τέσσερα χρόνια διοίκησης από τον κ. Πάνο Μηνογιάννη, αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Φαλδαμής,  διοικητής μέχρι πρότινος στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο «ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».
 
Στο νοσοκομείο «Ελπίς» παραμένει ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, ο οποίος έχει υλοποιήσει σειρά δράσεων για την στήριξη των ανασφάλιστων. Ο κ. Γιάνναρος έχει δημιουργήσει την «Συμμαχία Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους», όπου το Ελπίς πρωτοστατεί. Στο ΚΑΤ επίσης παρέμεινε ο κ. Ευάγγελος Βουμβουλάκης.
 
 Στο «Αττικόν» ο καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Ηλίας Λαμπίρης, που βρέθηκε απολογούμενος πολλές φορές για τα ράντζα και τα κλεισμένα κρεβάτια της εφημερίας, είναι παρελθόν. Επικεφαλής ανέλαβαν δύο γυναίκες, οι κυρίες Ευαγγελία Γιαννακάκου και Λαμπρινή Καρπούζου.
 
Αλλαγή επήλθε και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Ο κ. Παύλος Θεοδωράκης, πρόεδρος της Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εθνικός εκπρόσωπος Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αναλαμβάνει να ηγηθεί ενός ιδιαίτερα δύσκολου και ευαίσθητου νοσοκομείου,  του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθήνας «Δαφνί». Στο γειτονικό «Δρομοκαϊτειο» αναλαμβάνει αναπληρωτής ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης