Ψάχνουν τους βιολογικούς γονείς του βρέφους στη Μυτιλήνη

Ψάχνουν τους βιολογικούς γονείς του βρέφους στη Μυτιλήνη

Έγιναν εξετάσεις DNA που δείχνουν ότι ο 21χρονος και η 19χρονη Ρομά δεν είναι οι γονείς του μωρού -  Μαζί με τη μητέρα του 21χρονου συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου

Ψάχνουν τους βιολογικούς γονείς του βρέφους στη Μυτιλήνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, μετά τον εντοπισμό βρέφους ηλικίας 2,5 μηνών περίπου, σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε μέσα από έλεγχο DNA, δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, εντοπίστηκε ανήλικο αγοράκι, ηλικίας 2,5 μηνών περίπου, να διαμένει μαζί με τρεις ημεδαπούς Ρομά (2 γυναίκες και 1 άνδρας), ηλικίας 51, 19 και 21 ετών. Στον έλεγχο που ακολούθησε, ο 21χρονος και η 19χρονη, παρουσιάστηκαν ως γονείς του βρέφους, ενώ η 51χρονη ως μητέρα του 21χρονου.
Κλείσιμο

Οι τρεις παραπάνω ημεδαποί, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και κατά την εξέτασή τους, προέβαλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς, σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το βρέφος δεν είναι δικό τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου, ενώ οδηγήθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης».

Ακόμη, διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του ανήλικου αγοριού και του 21χρονου και της 19χρονης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης για την διαλεύκανση της υπόθεσης, με τη συνδρομή συναρμόδιων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης