Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που έγινε το Νο2 της Χρυσής Αυγής

Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που έγινε το Νο2 της Χρυσής Αυγής

Γιος στενού συνεργάτη του Παπαδόπουλου, υμνητής των ναζιστών και της χούντας των συνταγματαρχών

Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που έγινε το Νο2 της Χρυσής Αυγής
Ο 50χρονος Χρήστος Παππάς - που σύμφωνα με τη δικογραφία, του αποδίδεται ο ρόλος του υπαρχηγού της οργάνωσης- έκανε την «πρεμιέρα» του στο ευρύ κοινό, δίπλα στον γ.γ. της Χρυσής Αυγής τη νύχτα των εκλογών. Ο μουστακαλής με το κουστούμι ξεχώρισε αμέσως από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, τους φουσκωτούς με τα ξυρισμένα κεφάλια που περιέβαλλαν τον αρχηγό του κόμματος. Το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος.

Γιoς στενού συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου
Ιδιοκτήτης μαγαζιού με έπιπλα στο επάγγελμα, ο Χρήστος Παππάς είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΧΑ και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Είχε το ρόλο του υπεύθυνου προπαγάνδας και καθοδήγησης των μελών της οργάνωσης.

Κλείσιμο
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς. Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου». Τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη «διαφημίζει» με κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ στα Γιάννενα, όπου η ακροδεξιά δεν εξέλεξε βουλευτή.

Ο Χ. Παππάς ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική, πάντοτε στον εθνικιστικό χώρο. Παράλληλα με την ίδρυση της ΧΑ, άνοιξε και τις εκδόσεις Ηλιοφόρος, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην έδρα της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας.
Το 1997 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού. Είχε κατάστημα franchise γνωστής φίρμας οικολογικών στρωμάτων. Πριν από έναν χρόνο, για άγνωστους λόγους, η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Εκτοτε, ασχολιόταν με το κατάστημα επίπλων που διατηρεί ενώ καταπιάστηκε και με τον προσκοπισμό. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ' τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός "Heil Hitler!"», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. - Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.

Πολλά σημεία από το κείμενο στάζουν το μίσος του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Την ίδια στιγμή, ο θαυμασμός για τον Στράιχερ ξεχειλίζει. Μάλιστα, το αντιεβραϊκό παραλήρημα του Χρ. Παππά καταλήγει ως εξής: «Οι εβραίοι προτιμούν συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου, του χρηματιστή, το εμπόριο και τη σοουμπίζ. Ετσι κερδίζουν δυσανάλογο ποσοστό του πλούτου... Ελέγχουν τα μεγάλα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού (sic) τους μη εβραίους... Δεν είναι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Αποφεύγουν τη χειρωνακτική εργασία και σπανίως είναι γεωργοί, ξυλουργοί, βιομηχανικοί εργάτες κ.λπ. Οι εβραίοι μισούν τον Χριστό, αλλά μετέτρεψαν τα γενέθλιά του σε πηγή σημαντικών εσόδων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ραβίνος Τζέικομπ Γουάιζ:είναι καλύτερα να έχεις Χριστούγεννα από το να έχεις ευλογιά».

Υμνητής του Ντερτιλή

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα. Δείγματα φασιστικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.

Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.

Επίσης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε αλβανικό κανάλι, έσπευσε να δηλώσει ότι «το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών. Ηρθαν με μια διάθεση ληστρική, με βιασμούς με δολοφονίες, με κλεψιές. Ηρθαν και αντί να φιλήσουν το χέρι που τους έδινε ψωμί το δάγκωσαν! Ηρθαν λοιπόν αυτοί οι πληθυσμοί, όπου το 50% των εγκληματιών στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί» και συνέχισε: «Και αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σε πόλεμο με την Αλβανία!».

Ποιος ήταν ο πατέρας του


O Ηλίας Παππάς, συνεργάτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου, το 1975 αποστρατεύθηκε στα πλαίσια της αποχουντοποίησης του στρατού. Ομως, το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ τον αποκατέστησε δίνοντάς του τον βαθμό του αντιστράτηγου.



Ο Ηλίας Παππάς, 89 ετών σήμερα, αμέσως μετά τον εμφύλιο («συμμοριτοπόλεμο», όπως γράφει) «εισήλθε στην Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο. Πως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Χρ. Παππάς, ο πατέρας του εκεί συνεδέθη με φιλία και βαθειά αλληλοεκτίμηση με τον Ταγματάρχη, τότε, Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετέπειτα ηγέτη της 21ης Απριλίου.
Ως Ταγματάρχης Π/Β «είχε ενεργό συμμετοχή στην στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.
Διορίσθηκε κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως δ/ντης του 2ου Γραφείου του Γ΄ Σώματος Στρατού.
 Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα ευδοκίμου υπηρεσίας καθώς και με πολεμικούς σταυρούς για την πολεμική του δράση».

Τον Ιανουάριο του 1975 μηνύθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο επί εσχάτη προδοσία. Τελικά δεν προσήχθη σε δίκη μαζί με πολλούς άλλους μηνυθέντες αξιωματικούς μετά τις δικονομικές διεργασίες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σωτηρία του Φαίδωνα Γκιζίκη.
Τον Μάρτιο του 1975 αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, με τον βαθμό που έφερε κατά την ανακοίνωση των εκτάκτων κρίσεων (εκκαθαρίσεων).

Συμμετείχε στη ΧΑ, από την ίδρυσή της, ενώ «μετά από πολυετή νομικό αγώνα, το 2005 του αποδόθηκε από το ΣΑΓΕ ο βαθμός του Αντιστρατήγου ε.α.»...


Δείτε τον Χρήστο Παππά μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Κωνσταντίνο Πλεύρη σε εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στον ΑΝΤ1 τον Μάιο του 1995 να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με τον Θεόδωρο Πάγκαλο:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης