Άρειος Πάγος: Γι' αυτό η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Άρειος Πάγος: Γι' αυτό η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Κρυμμένος οπλισμός της ΧΑ σε γιάφκες στην Αθήνα - Ο αρχηγός έδινε εντολές για τα πάντα - Υπάνθρωποι για τη ΧΑ και όσοι αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα - Πουλούσαν προστασία σε αλλοδαπούς - Η εκπαίδευση των μελών γινόταν σε Μάνδρα, Μαλακάσα και Σαλαμίνα - Αλβανός στρατολογούσε παιδιά σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες

Για στρατιωτική δομή, απόλυτη ιεραρχία, εκπαίδευση των μελών της με μεθόδους που παραπέμπουν στον τρόπο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κάνει λόγο στο πόρισμά του για τη Χρυσή Αυγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα:

«Η Χρυσή Αυγή πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετιάς του 1980-90 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμής ομάδας. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό και το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με το κατασταστικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατα το χιτλερικό δόγμα Φίρερ Πρίντσιπ, η προσταγή του οποίου (του αρχηγού) ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη. 

-«Κατά τη χρυσή αυγή όσοι δεν ανήκουν στη "λαϊκή κοινότητα" της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους».

-«Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας μπορεί να επιφέρει σκληρές έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες»

-«Στις προτεραιότητες της οργάνωσης είναι η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της η οποία λαμβάνει χώρα σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα. Για τις ανάγκες της οργάνωσης χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστες τοποθεσίες»

-«Η στελέχωση των αποκαλούμενων "ταγμάτων εφόδων" γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και η εκπαίδευσή τους προσιδιάζει με αυτή των ενόπλων δυνάμεων»

-«Οι εντολές διαβιβάζονται από τον αρχηγό και στη συνέχεια στον κατώτερο στην ιεραρχία μέχρι και την τελική υλοποίησή τους»

-«Το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας των προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την ασφάλεια που έχουν ανάγκη»


Δείτε το πόρισμα του ΕισαγγελέαΑλβανός στρατολόγος της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της ΧΑ περιλαμβάνεται μαρτυρία που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην οποία γίνεται λόγος για έναν νεαρό Αλβανό ο οποίος δρούσε ως στρατολόγος της Χρυσής Αυγής και στρατολογούσε παιδιά στην οργάνωση ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται τηλεφωνική καταγραφή όπου ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός τηλεφωνεί απευθείας στον Νίκο Μιχαλολιάκο και οι συγκεκριμένες κλήσεις που είναι αλεπάλληλες καταγράφονται την χρονική στιγμή αμέσως μετα τη δολοφονία Φύσσα. Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες προκύπτουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λαγού και με άλλους βουλευτές της ΧΑ. Ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούν πάντως οι δικαστικές αρχές τις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιόν τους προστατευόμενοι μάρτυρες οι οποίοι αποτελούν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία, όμως, έχουν μετανιώσει, διότι, όπως φέρεται να καταθέτουν, για άλλο λόγο μπήκαν στην οργάνωση και άλλα είδαν. 

Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι απόλυτα δεμένη και η δικαιοσύνη εστιάζει τώρα στην προσωποποίηση των ρόλων των κατηγορούμενων μελών της ΧΑ. Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς συντάσσουν κατηγορητήρια μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια χωρίς μάλιστα να μπορεί να αποκλίσει κανείς νέο κύμμα συλλήψεων τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με νόμο του 2012 (επί υπουργείας Χάρη Καστανίδη) έχουν πιο σκληρή ποινική αντιμετώπιση κρατικοί λειτουργοί που αντιμετωπίζουν κατηγορία ακόμα και για απλή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς προβλέπεται φυλάκιση από 10-20 έτη. Ο νόμος αφορά τους αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί. 

ΣΧΟΛΙΑ (103)

victoras

εγώ δεν λέω καν να διερευνήσουν όλα τα κόμματα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, γιατί όμως δεν διερευνούν το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο υπάρχουν συγκεριμένα στοιχεία και ενδείξεις;

victoras

Ζήτω! με την "εξάρθρωση" της Χρυσής Αυγής επανέρχεται η ασφάλεια στη χώρα, όχι εγκλήματα, όχι ληστείες από παράνομους αλλοδαπούς. Μπράβο στις αρχές. Άλλες χώρες για να στοιχειοθετήσουν υποθέσεις για πραγματικές εγληματικές οργανώσεις χρειάζονται μεθοδευμένες προσπάθειες πολλών χρόνων. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής σε 4 μέρες. Εάν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής καταρρεύσει, έχουν συνειδητοποιήσει τι θά γίνει στις ερχόμενες εκλογές;

Ο Ακης !!!!!!

ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙΙΙΙ Ε;;;;

Μπεε

Ο Φασισμός είναι αρρώστια που θεραπεύεται με την μόρφωση, και ο Ρατσισμός με το ταξίδι

PalMan

τοσο σωστό !!!!

Θάνος

Κάποιοι θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο, όταν ολοκληρωθεί η συνταγματική εκτροπή. Επειδή το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται ο λαός να ακολουθήσει τους υποτακτικούς των δανειστών, αυτοί είναι ικανοί μέχρι και εκλογές να μην κάνουν, πρόσχημα θα βρουν, είναι μαέστροι σε αυτά. Πραγματικά όμως αν τους αφήσουμε να το κάνουν μας αξίζει το "φάτε μνημόνιο". Άξιοι της μοίρας μας... Εν τω μεταξύ όσοι μιλούν για συντακτικό, ας μας πουν σε λίγα χρόνια ποιο συντακτικό θα χρησιμοποιούν, το αγγλικό όπως είπε κάποτε η Διαμαντοπούλου ή το ισλαμικό;

Λεβάντης

Σας έχουν κάνει πραγματικό ιδεολογικό ευνουχισμό εκεί στη Χρυσή Ναζί .Θα μας έσωζαν αυτοί που μισούν καθετί διαφορετικό ε ;Με το μίσος και με τη βία και με τον αυταρχισμό τυπάρα μου δε γίνεται τίποτε . Διάβασε κανένα βιβλίο ιστορίας για να δεις τις έπραξαν οι Ναζί . Αλλά σε κόβω για δεκατετράχρονο που του φύτεψαν στο μυαλό μλκιες

Γεωμέτρης

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός (δεν μπορώ άλλωστε) νομίζω ότι ο Θάνος δεν εννοούσε αυτά που έγραψες. Ανάμεσα στα χίλια ψέματα, στη φτώχια που έρχετε, που ακόμα δεν είδαμε τίποτα, μάλλον η χρυσή αυγή είναι καλύτερη. Υπάρχει για εσένα κάτι άλλο? Είδες κάποιον άλλον εκτός της χρυσής αυγής, να λέει όχι μνημόνιο? Όλοι το ίδιο λένε. "Οι θυσίες του λαού να μην πάνε χαμένες". Και? Κανένα φως στο τούνελ. Είναι 30 χρονών και βλέπω ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου (25 - 50) εκείνα τα χρόνια που μπορώ να δημιουργήσω, να ταξιδεψω , να κάνω οικογένεια χάνονται και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν. Και όλα αυτά για κάποια ψηφιακά νούμερα σε υπολογιστές που καταστρέφουν τον κόσμο για να ζήσουν κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί. Αλήθεια, πόσοι από εμάς μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που κάνουν αυτοί τώρα. Μειώσεις μισθών κ.τ.λ. Η εύκολη λύση είναι αυτή. Αν δεν μπορούν να βρουν μια άλλη λύση τότε δεν τους χρειζόμαστε. Για ποιο λόγο υπάρχει η βουλή. Να δημιουργηθεί Σώμα Πολιτών και να διοικούμε εμείς τις ζωές μας.

Δημητρα

Εννοείς ότι η χρυσή αυγή μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα σκοτώνοντας κόσμο; Εχεις αναρωτηθεί ποτέ σε τι κατάσταση θα βρεθείς εσύ εάν η χρυσή αυγή αποφασίσει ότι κι εσύ για κάποιο λόγο ανήκεις σε υποδαιεστερο είδος; Για λόγο φυσικά που δε θα σου είναι προφανής. Ας πούμε, επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφος, υπακούος κτλ. Ακόμα περισσότερο σκέψου αυτό να συμβεί με τα παιδιά σου. Το ότι η χρυσή αυγή δηλώνει κατα του μνημονίου δεν μονιμοποιει τον τροπο που θέλει να περάσει τα πιστεύω της!

PalMan

@Γεωμέτρης. O Γεωμέτρης είναι κομμουνιστής και δεν το ξέρει.

Θάνος

Είμαι 40 και έχω διαβάσει πολύ περισσότερα από εσένα και πολλούς άλλους ξερόλες νεοέλληνες...

Δήμητρα

Ωραία, αφού έχεις διαβάσει μπορείς να παίρνεις τους δρόμους και να σκοτώνεις!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ .ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ?

Άριστείδης

Σωστός! Θα δείς τι θα περάσουνε φίλε μου! Ο καιρός έχει γυρίσματα!

Δήμητρα

Φίλε, τι κακό σου κάναμε και μας απηλεις με γυρίσματα του καιρού;

Δημητρα

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είναι θρασος το να διαμαρτυρεσαι; Επίσης εσύ γιατί τοτε διαμαρτυρεσαι και μάλιστα με τόσο ακραίο τροπο;

βικυ

δε λέω,αν όλα η έστω μερικα απο τα ανωτέρω αποδειχτουν,χωστε τους βαθειά.Ομως εμεις στον αγιο Παντελεήμονα και τις όμορες γειτονιές της Αθήνας δεινοπαθούμε με τα κυματα ναρκομανων,ναρκοεμπόρων ,παραβατικων αφγανων , τσιγγάνων και λοιπων φυλων που γεμιζουν πλατειες και σοκακια και απο τα 100+ παράνομα πορνεια που στολίζουν τη γειτονιά μας Εκτός αυτου-και αυτο ειναι το κυριωτερο- το κυριο προβλημα μας δεν ειναι η εξαρθρωση μιας εγκληματικής εστω συμμοριας ,αλλα το οτι χρωστάμε και δεν εχουμε .Οτι καποιοι απο μας μεινανε στο δρομο,αλλοι τρεφονται σε συσιτια , κάποιοι αλλοι δεν εχουν χρηματα να αγορασουν φαρμακα .Αλλοι 4000 πανελληνιως,αυτοκτονησαν λογω κρισης. Αυτα ειναι τα προβληματα μας κυριε Σαμαρά και δε βλέπω να έχετε την ιδια ορεξη να μας τα λυσετε.

Lakis

Μα υπάρχουν τόσοι ψυχοπαθείς στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να είσαι ψυχοπαθής και να κρύβεις πολλή οργή μέσα σου για να υποστηρίζεις την ΧΑ. Δεν βλέπετε πως γυαλίζει το μάτι των επιφανών στελεχών της; Τόσο χαμηλά έπεσε το επίπεδο των Ελλήνων, ώστε να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια ομάδα παραφρόνων, που έχουν εμφανώς κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία και γι αυτό αντιδρούν σε όλα με τη βία; Παιδιά, δεν είναι δικαιολογία ότι όλοι οι άλλοι είναι κλέφτες. Αντιδράστε στις κλοπές τους με άλλους τρόπους κι όχι υποστηρίζοντας με παιδαριώδη επιχειρήματα μια ομάδα παράφρονων.

ψύχραιμος

Από το συντακτικό και την ορθογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη της Χ.Α. δουλεύουν βάρδια στα πληκτρολόγια για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Οι ίδιοι και οι ίδιοι σχολιάζουν με διαφορετικά ονόματα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εγκληματική τους οργάνωση είναι η λύση για τα αδιαμφισβήτητα -κατά τα άλλα- προβλήματα και ζόρια που τραβάει η χώρα μας.Αυτοί πέραν του άψογου χειρισμού όπλων, μαχαιριών και γκλομπ, δεν είναι ικανοί να μοιράσουν ούτε δύο γαϊδάρων άχυρα μέσα στην αγραμματοσύνη τους.

Δήμητρα

Πολλά σχόλια διάβασα για την έλλειψη μόρφωσης των ΧΑ. Πραγματικά αυτό σας περάσει; Εμένα πάντως καρφί δε μου καίγεται. Μακάρι να μην μπορούν να συντάξουν πρόταση, αλλα να μην παίρνουν φονικά όπλα στο χέρι! Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό θεωρείται την αιτία της εγκληματικής τους δράσης, αλλα σίγουρα δεν είναι απο μόνο του ικανός παράγοντας. Δε νομίζω ότι βοηθάει να εστιάσουμε σε αυτό. Κανένας δεν πρόκειται να πειστεί έτσι για τη λανθασμένη δράση της ΧΑ.

Λαλος

Νδ και πασοκ δεν ειναι εγκληματικες οργανωσεις;;; Τοσα ηγετικα στελεχοι εχουν λεηλατησει το δημοσιο πλουτο και κυκλοφορουν ελευθεροι ακομα.

Κώστας Μαρκάτος

Με τη δομή που περιγράφεται η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση δεν είναι .Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία παραστρατιωτική οργάνωση που απειλεί τη σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος . Αν τώρα αυτοπροσδιορίζεστε ως χουντική οργάνωση , εκεί διαφέρει το πράγμα .Βγείτε και πείτε το καθαρά ότι ετοιμάζετε στρατιωτικό πραξικόπημα . Αλλά επειδή μπορεί τώρα να πληρώνω σαν τον ηλίθιο φόρους αλλά τουλάχιστον μπορώ και διαμαρτύρομαι , κι επειδή έχουμε ιστορική μνήμη και ξέρουμε τις εστί δικτατορία , δε θα πάρουμε .Η λογική σας: είμαστε έτσι ή και χειρότεροι , επειδή και οι άλλοι είναι κακοί , είναι αστεία και προσβάλλει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης