Σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο

Σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο

Δείτε φωτογραφίες από το σημερινό «Εθνος» από την εκπαίδευση με ρόπαλα και μαχαίρια

Σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαρχιφύλακας στη Ρόδο, ο οποίος σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του, ενώ η υπόθεση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κλείσιμο
Πρόκειται για υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί σε υπηρεσία του αεροδρομίου της Ρόδου.

Ονομάζεται Σ.Σ. και στις φωτογραφίες μοιάζει ως ο εκπαιδευτής των μελών της τοπικής οργάνωσης στις τακτικές μάχης σώμα με σώμα με τη χρήση όπλων.

Ο υπαξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι υπάρχει φωτογραφικός φακός που απαθανατίζει τις σκηνές και μοιάζει να θέλει να μην φανεί το πρόσωπό του. Ωστόσο μετά την ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αναγνωρίστηκε από συναδέλφους του αστυνομικούς.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος ο αστυνομικός συμμετέχει σε άσκηση μάχης σώμα με σώμα με τη χρήση ροπάλων, αλλά και αντικειμένων που αντικαθιστούν τα μαχαίρια.

Η εκπαίδευση γίνεται στον χώρο του αρχαίου σταδίου του νησιού με την παρουσία γυναικών, ακόμη και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο αστυνομικός υπέβαλε παραίτηση μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών «για προσωπικούς» λόγους, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και διετάχθη ΕΔΕ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου (ΕΑΥΝΔ), Μανώλης Ανδρουλάκης,  κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ήδη στη Ρόδο και ανακρίνει τον υπαρχιφύλακα, ενώ σχολιάζοντας το ότι υπέβαλε παραίτηση πριν δημοσιευτεί η φωτογραφία, είπε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε ειδοποιηθεί.

«Είχε υποβάλει παραίτηση, αυτό το ξέρω σίγουρα. Δεν ξέρω αν είχε ακούσει κάτι, αλλά σίγουρα την είχε υποβάλει μερικές ημέρες πριν από το δημοσίευμα, που έγινε προχθές σε τοπική εφημερίδα -γιατί από εκεί ξεκίνησε το θέμα. Αν είχε ειδοποιηθεί από κάπου, δεν μπορώ να το ξέρω», είπε ο κ.  Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει την ευθύνη των επιλογών του και οι αστυνομικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και στην προσωπική τους ζωή και την πολιτική, ακόμη και όταν είναι εκτός υπηρεσίας. Όταν δεν τα προσέχεις αυτά, θα υποστείς και τις συνέπειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί λειτουργούν έτσι».

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα λέγονται περί «στησίματος» προβοκάτσιας από το εσωτερικό της ΕΛΑΣ, ο κ.  Ανδρουλάκης είπε ότι ο καθένας μπορεί να ψηφίζει ό,τι θέλει, αλλά, όπως σχολίασε «το να λέμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι Χρυσαυγίτες ή Συνασπιστές ή Πασοκατζήδες, δεν στέκει».

Αναφερόμενος δε στον εν λόγω υπαρχιφύλακα εξέφρασε την άποψή του ότι πιθανότατα «ήταν και οργανωμένος», ωστόσο, τόνισε πως δεν έχουν πέσει στην αντίληψή του στη Ρόδο περιστατικά ρατσιστικής βίας όπως στην Αθήνα.

Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε το περιστατικό και σημείωσε ότι ο αστυνομικός   πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

«Αν κάνανε ασκήσεις αυτοάμυνας ή εκπαίδευσης ή επίδειξη δεν το ξέρω, αλλά θεωρώ ότι αν ήταν ποινικά κολάσιμο δεν θα ήταν τόσο ηλίθιοι να το κάνουν ανοικτά. Θα το έκαναν σε κλειστό χώρο για να μην υπάρχει πρόσβαση στον καθένα», πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κλιμάκιο από την Αθήνα «θα κάνει τη δουλειά του απερίσπαστο και θα βγάλει την αλήθεια».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης