Η λογίστρια του Άκη δεν ήξερε για τις μίζες, είπε ο συνήγορος της Ευφ. Λαμπροπούλου

Η λογίστρια του Άκη δεν ήξερε για τις μίζες, είπε ο συνήγορος της Ευφ. Λαμπροπούλου

Δεν γνωρίζαμε ότι το ακίνητο στη Δεινοκράτους αγοράστηκε με μαύρο χρήμα, λέει ο συνήγορος του Ασ. Οικονομίδη

Η λογίστρια του Άκη δεν ήξερε για τις μίζες, είπε ο συνήγορος της Ευφ. Λαμπροπούλου
Με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου χρησιμοποιήθηκε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Νικόλαο Ζήγρα, ανάλογα με τις ορέξεις του πρώην υπουργού». Αυτό υποστήριξε ο κ. Γιώργος Κροκίδας, συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου -λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου- αγορεύοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο συνήγορος στην αγόρευσή του παρουσίασε τη λογίστρια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ως «θύμα» του Τσοχατζόπουλου και υποστήριξε ότι η εντολέας του «αισθάνεται συντριβή, έχει τύψεις για ό,τι έκανε και ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει απέναντι σε ένα σύμβολο, γιατί αυτό ήταν ο Τσοχατζόπουλος για αυτήν».

Ο κ. Κροκίδας τόνισε δε θα μπορούσε να γνωρίζει τις δραστηριότητες του πρώην υπουργού και τη διαχείριση του χρήματος, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

«Δε μπορούσε να γνωρίζει. Τι πιστεύετε; Ότι την καλούσε στο γραφείο του και της έλεγε: Άκου Φρόσω, πήρα σήμερα δέκα εκατ. ευρώ από την «Antey», είπε ο συνήγορος, απευθυνόμενος προς τα μέλη του δικαστηρίου. 

«Η Λαμπροπούλου συγκάλυψε τον υπουργό, όχι όμως την παράνομη περιουσία του», τόνισε ο ίδιος και υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη λογίστρια του Τσοχατζόπουλου δεν άνοιξε κανέναν λογαριασμό, δε συμμετείχε σε καμία αγοραπωλησία ακινήτου, δε διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα και δεν ταξίδεψε ποτέ με τον πρώην υπουργό στο εξωτερικό.

«Είναι άνανδρο να λένε κάποιοι ότι η Λαμπροπούλου ήξερε για τα μαγειρέματα του πρώην υπουργού», είπε ο κ. Κροκίδας και προσέθεσε: «ήξερε μόνο αυτά που της εμφάνιζαν»

Νωρίτερα στο δικαστήριο αγόρευσε ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συνήγορος υπεράσπισης του Αστέριου Οικονομίδη.
 
Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πως κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Αστέριος  Οικονομίδης γνώριζε  ότι τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους, προέρχονται από μαύρο χρήμα για τα εξοπλιστικά (Tor M1) . «Όλα είναι πεντακάθαρα ....υπάρχουν στοιχεία υπέρ της αθωότητας του. Μόνο αν θέλει να κλείσει κάποιος τα μάτια δεν τα βλέπει» είπε ο συνήγορος. 

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης