Δικηγόροι Άκη για Ζήγρα: Ένοχος ένοχο ου ποιεί...

Δικηγόροι Άκη για Ζήγρα: Ένοχος ένοχο ου ποιεί...

«Μύθος» ότι το σπίτι Τσοχατζόπουλου στη Διον. Αρεοπαγίτου είναι παλάτι, είπε ο συνήγορος του φυλακισμένου πρώην υπουργού Λ.Κοτσαλής και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι πρόκειται για ένα διαμέρισμα 180 τμ που έχει απλώς την εμφάνιση ενός καλού αστικού σπιτιού


Μεγάλη βιομηχανική ρύπανση στον Πηνειό
Δικηγόροι Άκη για Ζήγρα: Ένοχος ένοχο ου ποιεί...
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται η δίκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών».

Στην αγορεύσή του ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, τόνισε ότι ήταν επιβεβλημένη η κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο και χαρακτήρισε τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ως «κορυφαία δίκη στην μεταπολίτευση».

Ο κ. Κοτσαλής αναφέρθηκε στην αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κ. Γεωργίας Αδειλίνη,για να τονίσει μεταξύ άλλων, πως η εισαγγελική λειτουργός εμμέσως πλην σαφώς, κατέστησε τον Ν. Ζήγρα σε «τιμητή και κήνσορα των πάντων». Όπως μάλιστα είπε, για την περίπτωση του Ν. Ζήγρα το ρητό «ένοχος ένοχον ου ποιεί» θα μπορούσε να αντιστραφεί ως εξής: «Ένοχος ένοχο ποιεί».
Κλείσιμο

Ο κ. Κοτσαλής ωστόσο, συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε η εισαγγελέας για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Είναι πράγματι ένας νόμος προβληματικός που χρειάζεται μεταρρύθμιση», είπε ο κ. Κοτσαλής και χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις προσωπικές και ονειδιστικές επιθέσεις της πολιτικής αγωγής σε βάρος του πρώην υπουργού».

Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε ειδικά στο σχόλιο της πολιτικής αγωγής για τις "εκκλήσεις " του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση της συζύγου του Β. Σταμάτη και όχι της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου που είναι επίσης μητέρα και μάλιστα τριών ανήλικων παιδιών.

«Έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου. Θέλω απλά να πω πως πράγματι ο κ. Τσοχατζόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την σύζυγό του» είπε ο κ. Κοτσαλής και συμπλήρωσε: «Το έκανε αυτό γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας της όχι τώρα με τα χειρουργία αλλά από παλιά».

Ο κ. Κοτσαλής υποστήριξε ακόμη ότι «υπήρξε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να παρουσιαστεί ο Τσοχατζόπουλος σαν εγκληματική προσωπικότητα και στη συνέχεια -όπως είπε- θα βρεθεί το έγκλημα".

Τέλος ο κ. Κοτσαλής χαρακτήρισε «μύθο» τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί «παλατιού» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. που έχει απλά την εμφάνιση ενός καλού αστικού σπιτιού» είπε ο συνήγορος.

Επιπλέον στην αγόρευσή του ο κ. Κοτσαλής αναφερόμενος και πάλι στον Ν.Ζήγρα τόνισε: «Λυπάμαι ιδιαίτερα που ο κ. Ζήγρας που εν μια νυκτί έκανε μια στροφή και από διάολος έγινε Απόστολος Παύλος». Ο συνήγορος τόνισε ακόμη πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε αστυνομικούς που μετέφεραν με βαλίτσες μετρητά στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Που είναι αυτοί οι αστυνομικοί;», αναρωτήθηκε ο κ. Κοτσαλής και υποστήριξε πως ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που έσωσε την ζωή του εξαδέλφου του στέλνοντάς τον σε κλινική του Μονάχου.

Ο κ. Κοτσαλής έκανε ακόμη λόγο για «στοχοποίηση» του πρώην υπουργού και «επικοινωνιακή καταιγίδα» σε βάρος του και κλείνοντας την αγόρευσή του τόνισε ότι ο Α. Τσοχατζοπουλος είναι αθώος και η πράξη της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

«Πιστεύω ότι η απόφασή σας δεν θα βρίσκεται σε εξάρτηση με τυχόν αποφόρτιση του κόσμου, ο οποίος πράγματι βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Η καταδικαστική απόφαση πράγματι θα ικανοποιούσε αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το δικό σας κριτήριο», κατέληξε ο κ. Κοτσαλης 

Στο δικαστήριο στη συνέχεια αγόρευσε ο κ. Ιωάννης Νικολάου, επίσης συνήγορος υπεράσπισης του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο συνήγορος τόνισε ότι «δεν ήταν στα καθήκοντα του πρώην υπουργού η σύναψη συμβάσεων για τα εξοπλιστικά καθώς αρμόδιο για αυτό ήταν το ΚΥΣΕΑ».

Ακόμη υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε όμως και στις χειρόγραφες σημειώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

«Έγινε πολύς λόγος για τα σημειώματα. Όμως πότε γράφτηκαν; Ποια συγκεκριμένη ημερομηνία και υπό ποιες συνθήκες; Διότι έχει σημασία αυτό. Θα μπορούσε για παράδειγμα να τα έγραψε ενώ ήταν μεθυσμένος», είπε ο κ. Νικολάου.

«Ίσως είναι η μοναδική σας ευκαιρία να γράψετε ιστορία με την απόφασή σας, δεν στοιχειοθετείται απολύτως τίποτα», είπε απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο κ. Νικολάου και έκλεισε την αγόρευσή του.

«Τελευταίος των τελευταίων» ζήτησε να αγορεύσει στο δικαστήριο ο κ. Ιωάννης Παγορόπουλος, επίσης συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης με πρώτη την υπεράσπιση του Α. Οικονομίδη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης