Στο δρόμο 75 Κύπριοι στη Γαλλία - Εξαπατήθηκαν από απατεώνες που τους έταξαν δουλειά

Στο δρόμο 75 Κύπριοι στη Γαλλία - Εξαπατήθηκαν από απατεώνες που τους έταξαν δουλειά

Πλήρωσαν σε «μαϊμού» γραφείο ευρέσεως εργασίας 650 ευρώ έκαστος για να εργαστούν στη Γαλλία και τώρα έχασαν τα λεφτά τους

Στο δρόμο 75 Κύπριοι στη Γαλλία - Εξαπατήθηκαν από απατεώνες που τους έταξαν δουλειά
H ανεργία έδωσε την ευκαιρία σε απατεώνες να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για δουλειά δεκάδων Κύπριων, οι οποίοι πήγαν για να εργαστούν στη Γαλλία και σήμερα βρίσκονται απένταροι στο δρόμο. Πρόκειται για 75 άτομα που είχαν ανταποκριθεί σε αγγελία για εργοδότηση με καλούς όρους στο εξωτερικό.

Μάλιστα για να μη χάσουν την ευκαιρία πλήρωσαν και 650 ευρώ για έξοδα. Όταν βρέθηκαν στην πόλη Λιλ της Γαλλίας πήγαν σε ξενοδοχείο αναμένοντας να πιάσουν δουλειά. Οι άνθρωποι που τους μετέφεραν έγιναν καπνός και οι 75 Κύπριοι πετάχτηκαν έξω από το ξενοδοχείο αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν για τη διαμονή τους. Τώρα αναζητούν τρόπους να επιστρέψουν στη Κύπρο, αφού δεν έχουν χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ήδη το υπουργείο εξωτερικών μέσω της πρεσβείας της Κυπρου στο Παρίσι αναζητεί τρόπους επαναπατρισμού τους εξαπάτησε εμφανίζει ως ιδιοκτήτη της τον Γεώργιο Κρασόπουλο από την Ελλάδα. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε το δελτίο ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για την εγγραφή της εταιρείας μάλλον είχε κλαπεί.

Κλείσιμο
Εκτός από τους 75 Κύπριους που βρίσκονται στη Γαλλία εξαπατήθηκαν ακόμα 140 άτομα που είχαν πληρώσει την εταιρεία 620 ευρώ ο καθένας για να εργοδοτηθούν. Τα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα έχουν κατεβάσει ρολά και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης