Ανάληψη με απειλές από τους «Πυρήνες» για τον φάκελο στο Χολαργό

Ανάληψη με απειλές από τους «Πυρήνες» για τον φάκελο στο Χολαργό

Αναφέρουν για δικαστές: «Ας τους επιτεθούμε όλοι με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς μέχρι βόμβες και εκτελέσεις»

Ανάληψη με απειλές από τους «Πυρήνες» για τον φάκελο στο Χολαργό
Επιβεβαιώθηκαν, τελικά, οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής ότι πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο που ανεφλέγη την Κυριακή το βράδυ στο Χολαργό, στο σπίτι δικαστικού είναι όντως η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε ένα τρισέλιδο κείμενο οι συντάκτες απειλούν ευθέως του δικαστές καθώς ο τίτλος του κειμένου είναι «Φάτε τους δικαστές».

Ιδιαίτερη αναφορά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κάνουν στο πρόσωπο του εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης του φακέλου και χειρίζεται την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Εξηγούν μάλιστα ότι επελέξαν το σπίτι του γιατί, όπως λένε, «εκεί αισθάνεται ασφαλής».

Και καταλήγουν στο κείμενο με επικριτικό τόνο για τα μέλη του αναρχικού χώρου: «Σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αναγεννιέται από τις στάχτες της, προωθώντας το Σχέδιο Φοίνικας. Νέοι πυρήνες της Συνομωσίας είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στο νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Και όσοι ρεφορμιστές αναρχικοί μας συκοφαντούν λεγοντας ότι η νοοτροπία και η μέθοδός μας μοιάζει περισσότερο στην μαφία, είναι γιατί αυτοί μοιάζουν όλο και περισσότερο στους αριστερούς χίπηδες. . .»
Κλείσιμο

Διαβάστε την τρισέλιδη προκήρυξη


Το ιστορικό


Αποστολέας του φακέλου που περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ, εμφανιζόταν η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Ο φάκελος φαίνεται πως ταχυδρομήθηκε από τα ΕΛΤΑ με την η αστυνομία να εκτιμά ότι αυτό συνέβη μέσω γραμματοκιβωτίου πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Όταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που είχε εξουδετερωθεί με ελεγχόμενη έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών στα μέσα Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης