Φθιώτιδα: Σχεδόν 500 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν λόγω σεισμού

Φθιώτιδα: Σχεδόν 500 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν λόγω σεισμού

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περί τα 1240 σπίτια, εκ των οποίων ένα ποσοστό 40% διαπιστώθηκε ότι δεν πρέπει να κατοικούνται αυτή τη στιγμή - Τι δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θωμάς Στάικος

Φθιώτιδα: Σχεδόν 500 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν λόγω σεισμού
Προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες στη Φθιώτιδα μετά το «χτύπημα» του εγκέλαδου στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 490 σπίτια χαρακτηρίζονται σε πρώτη φάση «μη κατοικήσιμα» με βάση τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα κλιμάκια μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περί τα 1240 σπίτια, εκ των οποίων ένα ποσοστό 40% διαπιστώθηκε ότι δεν πρέπει να κατοικούνται αυτή τη στιγμή, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και στα σχολεία. Ωστόσο, τα οριστικά αποτελέσματα για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου ελέγχου, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θωμάς Στάικος.

«Το γεγονός ότι πολλές οικογένειες έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτές κρίνονται επικίνδυνες. Μπορεί κάποια σπίτια να μην παρουσιάζουν ζημιές σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο οι μηχανικοί δεν διακινδυνεύουν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να παραμείνουν μέσα, λόγω της μετασεισμικής περιόδου που διανύουμε» εξηγεί ο κ. Στάικος.

Για την ώρα οι κάτοικοι των σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα», διαμένουν σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, ενώ δήμαρχοι έχουν ζητήσει και την παροχή σκηνών οι οποίες θα τοποθετηθούν σε προαύλιους χώρους.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης