Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στη Σαντορίνη

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στη Σαντορίνη

Οι δράστες το έβαλαν στα πόδια, αλλά ο 39χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα, ενώ ο ένοπλος συνεργός του αναζητείται

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στη Σαντορίνη
Σε επεισόδιο με πυροβολισμούς κατέληξε ένας συνηθισμένος καυγάς έπειτα από διασκέδαση στη Σαντορίνη, όταν ένας 40χρονος Έλληνας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών και τραυμάτισε έναν από αυτούς. Ωστόσο, οι δυο αστυνομικοί που συνεπλάκησαν με τους δράστες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την εμπλοκή τους σε επεισόδιο και επειδή δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους.

Οι δύο αστυνομικοί που είχαν αποσπαστεί από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου ήταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφαν από διασκέδαση με πολιτικά ρούχα τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν διαπληκτίστηκαν με δυο Έλληνες –έναν 39χρονο και έναν 40χρονο- οι οποίοι τους προκάλεσαν.

Χωρίς να δηλώσουν την ιδιότητά τους, ακόμα και όταν ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν από αυτούς, οι αστυφύλακες συνεπλάκησαν μαζί τους. Μόνο όταν ο 39χρονος τους απείλησε με ένα πτυσσόμενο κλομπ δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί, αλλά τότε ο 40χρονος έβγαλε πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά, πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους! Μια σφαίρα διαπέρασε το δεξί μηρό ενός 29χρονου αστυφύλακα προκαλώντας διαμπερές τραύμα! Ο τραυματισμένος αστυνομικός διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι δράστες το έβαλαν στα πόδια, αλλά ο 39χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα, ενώ ο ένοπλος συνεργός του αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης