Στα νοσοκομεία οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από αξιολόγηση

Στα νοσοκομεία οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από αξιολόγηση

Το 60% των 2.100 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε υπηρεσίες του υπ. Υγείας, στους τόπους διαμονής τους - Αρβανιτόπουλος: Θα απορροφηθούν όλοι σε άλλους κλάδους - Γεωργιάδης: «Ευλογία» η ένταξη των εκπαιδευτικών στους τομείς υγείας

Στα νοσοκομεία οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από αξιολόγηση
Καθηγητές ειδικοτήτων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιολογηθούν και θα απορροφηθούν από μονάδες Υγείας, στον τόπο διαμονής τους. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία, τρεις ημέρες μετά την αξιολόγηση 2100 εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, το 60% που αφορά ειδικότητες σε κλάδους υγείας, θα αξιολογηθούν και θα προωθηθούν από μονάδες του υπουργείου Υγείας στις περιοχές που διαμένουν.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της πολιτικής της κινητικότητας βασική μέριμνα του υπουργείου Παιδείας είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, συζήτησε με τον υπουργό Υγείας «ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας».

Και κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος, λέγοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα «έτσι ώστε την επόμενη μέρα να  μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ευλογία την εν λόγω διαδικασία για το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, ακτινολόγοι, οδοντοτεχνίτες, οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων «στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη».

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης