Δύο οι δράστες του φονικού στα Μάλια;

Δύο οι δράστες του φονικού στα Μάλια;

Νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση - Ο 19χρονος βασικός ύποπτος αρνείται τη δολοφονία – Άλλος Βρετανός ισχυρίζεται ότι κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά στον άτυχο Tyrell Matthews-Burton - Άλλος φαίνεται πως τον ακινητοποίησε και άλλος πως τον σκότωσε

Δύο οι δράστες του φονικού στα Μάλια;

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Βρετανού στα Μάλια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του νεαρού Βρετανού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον 19χρονο να δολοφόνησαν δύο άτομα και όχι ένα. 

Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση το νεαρό θύμα έφερε σημάδια από άγριο ξυλοδαρμό, καθώς, ως φαίνεται, πριν τον μαχαιρώσουν τον είχαν λιντσάρει πρώτα. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, οι δράστες πρώτα ακινητοποίησαν τον 19χρονο και μετά τον μαχαίρωσαν στην καρδιά. 
Κλείσιμο

Συνολικά, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν 19 συλληφθέντες για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ το μοιραίο βράδυ φαίνεται πως ήταν παρών στην αιματηρή συμπλοκή τουλάχιστον 30 άτομα, όλοι τους Βρετανοί. Να σημειωθεί, ακόμη, πως μεταξύ των 19 νεαρών που συνελήφθησαν είναι και ο 19χρονος Βρετανός που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας, ο οποίος ωστόσο εξαρχής αρνήθηκε ότι σκότωσε τον άτυχο Tyrell Matthews-Burton. 

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους οκτώ που συνελήφθησαν, ως μέλη της παρέας του δράστη, ενώπιον της εισαγγελέως ισχυρίστηκε ότι εκείνος κρατούσε το μαχαίρι και σκότωσε τον 19χρονο, ενώ την ίδια στιγμή ο φερόμενος ως δράστης επιμένει ότι δεν σκότωσε εκείνος τον νεαρό, που την ημέρα που δολοφονήθηκε, συμπλήρωνε τα 19 του χρόνια...

Για την ώρα οι Αρχές κρατούν έναν νεαρό Βρετανό ως ύποπτο για τη δολοφονία, ενώ σύμφωνα με το Cretalive.gr στην υπόθεση σημειώνεται νέα καθυστέρηση, καθώς η εισαγγελέας ζήτησε να δει και δύο κοπέλες από την παρέα του θύματος, με τη μία μάλιστα να επιστρέφει στο εισαγγελικό γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές προκειμένου να βοηθήσει στη διαμόρφωση καλύτερης εικόνας για το τί πραγματικά συνέβη, αφού η κοπέλα κατέθεσε ότι είδε το βασικό κατηγορούμενο «αγκαλιά» με το θύμα.

Η εισαγγελέας εξέτασε διεξοδικά και τους 19 συλληφθέντες, ενώ οι δύο 19χρονοι (ο βασικός κατηγορούμενος και ο νεαρός που ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι) μπήκαν ξανά και ξανά στο εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Την Παρασκευή απολογούνται και οι 19 συλληφθέντες
Η υπόθεση βρίσκεται, τώρα, στα χέρια της ανακρίτριας, που την Παρασκευή, οπότε θα απολογηθούν όλοι, θα κληθεί να ξεκαθαρίσει ποιος είναι, τελικά, ο δράστης του φονικού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητηθεί και κατ'αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος είχε στα χέρια του το μοιραίο μαύρο μαχαίρι και ποιος κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον άτυχο νεαρό.

Σε βάρος του 19χρονου βασικού κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία και οπλοχρησία για το μαχαίρι, ενώ σε όλους ασκήθηκε δίωξη για συμπλοκή. Επίσης σε έναν από την παρέα του φερόμενου ως δράστη ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, για μία γροθιά που φέρεται να έριξε στο θύμα. Περίπου στις 18.00, τελικά αποχώρησαν όλοι οι συλληφθέντες που κρατούνται και θα απολογηθούν στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής.


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει με τους 19 συλληφθέντες να βρίσκονται έξω από το  Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όλοι τους είναι δεμένοι με χειροπέδες κατά δύο άτομα και μόνο ένας από αυτούς είναι μόνος του, γεγονός που πληροφορίες θέλουν να είναι ο δράστης της δολοφονίας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω νεαρός Βρετανός έχει σημάδια από αίμα στην μπλούζα του και περιβάλλεται από ισχυρή αστυνομική παρουσία.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης