Στο δημόσιο δωρίζει τα ακίνητά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στο δημόσιο δωρίζει τα ακίνητά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Η Αρετη Τσοχατζοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της να δωρίσει στο ελληνικό δημόσιο το ακίνητα επί της οδού Κεφαλληνίας 38 και 40 καθώς και το ακίνητο της Δεινοκράτους.

Στο δημόσιο δωρίζει τα ακίνητά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου
Συμβολαιογραφική πράξη με την οποία παραχωρεί τα τρία ακίνητά της στο ελληνικό δημόσιο, κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, θυγατέρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και βασικού κατηγορούμενου στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών».

Μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η θυγατέρα του πρώην υπουργού δήλωσε ότι είναι αθώα και ανακοίνωσε την απόφασή της να παραχωρήσει στο δημόσιο τα ακίνητα της επί της οδού Κεφαλληνίας 38 και 40 καθώς και το ακίνητο της επί της οδού Δεινοκράτους. «Είναι αθώα, έχει τρία παιδιά από τα οποία το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θέλει να είναι ξεκάθαρη απέναντι στους συμπολίτες και να μείνει στην Ελλάδα» είπε στο δικαστήριο ο κ. Δημητρακόπουλος και απαντώντας στην παρατήρηση του προέδρου κ. Χρήστου Κατσιάνη ότι τα τα ακίνητα αυτά είναι δεσμευμένα, σημείωσε:«Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα μείνουν αναξιοποίητα για μια δεκαετία. Τα δίνουμε τώρα με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή τους. Το ίδιο έκανε και ο Γαβαλάς αλλά η δικαιοσύνη το εκτίμησε».

Κλείσιμο
Η σημερινή διαδικασία πάντως κύλησε με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου και άλλοτε ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon Αστέριου Οικονομίδη, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δικηγόρων της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και του προέδρου του δικαστηρίου. Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση από τον κ. Κατσιάνη, ότι πρόθεσή του είναι να ολοκληρώσει άμεσα τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων της υπεράσπισης και την μεθεπόμενη εβδομάδα να προχωρήσει στην απολογία του πρώην υπουργού. Άμεση, ήταν η αντίδραση των δικηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο, προκειμένου όπως είπαν ο εντολέας τους να προλάβει να προετοιμαστεί. «Δεν θα διακόψουμε αν δεν ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων» ξεκαθάρισε ο κ. Κατσιάνης.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχαν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες υπεράσπισης του Αστέριου Οικονομίδη, οι οποίο μίλησαν για συχνούς και έντονους καυγάδες που είχε ο άλλοτε ιδιοκτήτης της Arcon με την πρώην σήμερα σύζυγο του, Βασιλική Φωκά, σχετικά με τον τόπο κατοικίας τους. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους μάρτυρες η σύζυγος του Α. Οικονομίδη ήθελε να αγοράσουν ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο εκείνος ήθελε στα βόρεια προάστια.

Τελικώς, ο εν λόγω κατηγορούμενος αγόρασε το ακίνητο επί της οδού Δεινοκράτους, το οποίο στη συνέχεια πούλησε στην Αρετή Τσοχατζόπούλου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ακίνητο -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα -αποκτήθηκε με χρήματα που προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επιπλέον, η εταιρεία Arcon ανέλαβε τις εργασίες ανακαίνισης ακινήτων του πρώην υπουργού επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου και Κόμνα Τράκα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί – στο σύνολό τους φίλοι και συνεργάτες του Α. Οικονομίδη - τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» του δικαστηρίου τα μέλη του οποίου, έθεσαν «βροχή» ερωτήσεων στους μάρτυρες.

«Ο Ν. Ζήγρας έρχονταν στο γραφείο, εκπροσωπώντας όπως μας έλεγε πελάτη του εξωτερικού», είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας Διονύσης Μαντζουράνης μέτοχος και της Arcon, ενώ σε ό,τι αφορά την απόκτηση του ακινήτου της Δεινοκράτους από τον Α. Οικονομίδη σημείωσε: «Γνωρίζω ότι το αγόρασε μετά από πίεση της γυναίκας του. Το αγόρασε από μια εταιρεία και μετά το πούλησε στην Αρετή Τσοχατζόπούλου. Εγώ διαφώνησα με την επιλογή του».

Εισαγγελέας (Γ. Αδειλίνη): Πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός ότι τα ακίνητα που αναλαμβάνει ο Α. Οικονομίδης καταλήγουν σε μέλη της οικογένειας του κ. Τσοχατζόπουλου;
Μάρτυρας: Η εταιρεία έκανε καλή και φτηνή δουλειά και είχε επαναλαμβανόμενους πελάτες, ανάμεσά τους και ο κ. Ζήγρας.

Στ. Γκαρίπης (συνήγορος Ν. Ζήγρα): Που κόβατε εσείς τα τιμολόγια;
Μάρτυρας: Ένα στη Nobilis και ένα στην Torcaso.

Στους καβγάδες του ζεύγους Οικονομίδη για την περιοχή στην οποία θα αγόραζαν ακίνητο, αναφέρθηκε και ο έτερος μάρτυρας και φίλος του κατηγορουμένου Μάρκος Λουκογιαννάκης. «Γνωρίζω ότι η σύζυγός του ήθελε να μείνει στο κέντρο της Αθήνας και ότι ο Στέλιος δεν το ήθελε αυτό» είπε ο μάρτυρας για να προκαλέσει την εξής απάντηση του προέδρου: «Ναι αλλά το ακίνητο δεν το αγόρασε εκείνη όμως, ο κ. Οικονομίδης το αγόρασε».

Το ενδιαφέρον του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Π. Παναγιωτόπουλου προκάλεσε η αγορά από τον Αστέριο Οικονομίδη του οικοπέδου στην Εκάλη, το οποίο ο κατηγορούμενος απέκτησε, όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, τρεις μήνες πριν την πώληση του ακινήτου της Δεινοκράτους στην Αρετή Τσοχατζοπούλου. Ωστόσο, όπως είπε ο εισαγγελέας «ειπώθηκε ότι το οικόπεδο αυτό ο κ. Οικονομίδης το αγόρασε με χρήματα από την πώληση της Δεινοκράτους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ακόμη ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο αγοράστηκε εξ αδιαιρέτου από τον κατηγορούμενο με την σύζυγο του, ενώ στα συμβόλαια της Δεινοκράτους δεν βρίσκεται το όνομά της, παρά το γεγονός ότι εκείνη ήταν που επιθυμούσε κατοικία στο κέντρο των Αθηνών. Η υπεράσπιση κατηγορουμένου, ξεκαθάρισε πάντως στο δικαστήριο ότι η Αρετή Τσοχατζόπουλου είχε δώσει προκαταβολή στον Α. Οικονομίδη για την αγορά της Δεινοκράτους ενώ του είχε χορηγηθεί και τραπεζικό δάνειο, χρήματα με τα οποία τελικώς αγοράστηκε το οικόπεδο στην Εκάλη.

«Ο Ζήγρας ήταν γρουσούζης»

«Ήταν ένας γρουσούζης πελάτης, ο Ζήγρας. Έφερνε όμως λεφτάκια...». Με αυτά τα λόγια ο Α. Οικονομίδης θέλησε να περιγράψει την προσωπικότητα του Νίκου Ζήγρα παρεμβαίνοντας στη δίκη, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η εξέταση του μάρτυρα κ. Χρήστου Βογιατζή, λογιστή της Arcon. «Όλο το λογιστήριο είχε πέσει πάνω στον Οικονομίδη για να βρει τον Ζήγρα και να πάρει τα λεφτά» είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας. «Στον Τειρεσία δεν ήταν ο κ. Ζήγρας, στις τράπεζες δεν χρώσταγε και είχε εξάδελφο το δεύτερο τη τάξει στην κυβέρνηση. Αυτό είναι αξιοπιστία, αυτό λέγεται καλή τη πίστη» προσέθεσε ο Α. Οικονομίδης εξηγώντας στο δικαστήριο γιατί η Arcon ανέλαβε τις δουλειές που της πρότεινε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νωρίς το πρωί στο δικαστήριο κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπεράσπισης του Π. Ζαχαριάδη.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης