Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ τον περασμένο Ιανουάριο

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ τον περασμένο Ιανουάριο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως η προκήρυξη είναι αυθεντική

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ τον περασμένο Ιανουάριο
Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο 19 σελίδων που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ  κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως η προκήρυξη είναι αυθεντική ωστόσο δεν μπορούν ακόμα να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι συντάκτες του κειμένου αφού κάνουν μια συνολική πολιτική ανάλυση για τις θέσεις τους, καταλήγουν να περιγράψουν την επίθεση επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι αρχικά επιχείρησαν να εκτοξεύσουν αντιαρματική ρουκέτα. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό λόγω «αστοχίας υλικού» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να πυροδοτήσουν δύο φορές το RPG. Τελικά πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αφού, όπως γράφουν, «θα ήταν για εμάς για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο».

Απειλούν μάλιστα ότι στο μέλλον θα είναι πιο «αποτελεσματικοί» προειδοποιώντας τις αστυνομικές δυνάμεις να μην κάνουν τίποτα «καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ' αρχής σχεδιάσει».

Διαβάστε εδώ την προκύρηξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης