Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για το φόνο του ιερέα στην Ηλεία

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για το φόνο του ιερέα στην Ηλεία

Ισόβια και τρία χρόνια για τον εραστή - Ισόβια για την παπαδιά- Τι λέει ο Μ. Δημητρακόπουλος συνήγορος πολιτικής αγωγής

Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για το φόνο του ιερέα στην Ηλεία
Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε τόσο στην παπαδιά όσο και στον εραστή της το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου και τους καταδίκασε και τους δύο για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου που έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 41χρονος εραστής της παπαδιάς για τον φόνο του ιερέα συζύγου της και σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η ίδια.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου έκρινε ένοχη  την σύζυγο του ιερέα ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του και της επέβαλε την ποινή της ισόβιας καθείρξεως. Επίσης στην ίδια ποινή καταδίκασε ως φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας  τον συγκατηγορούμενο της.  Η ανθρωποκτονία του ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου, είχε συμβεί στις 3-9-12 στο 21ο χ.λ.μ. της Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας.

Λίγο νωρίτερα το Δικαστήριο είχε καταδικάσει ως ενόχους και τους δύο. Με ψήφους 7-0 για τον εραστή και 6 - 1 για την παπαδιά. Μόνο ένας δικαστής είχε προτείνει την αθώωση της γυναίκας. Το δικαστήρio  δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό. Η δολοφονία του ιερέα έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή στην διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση, τόνισε ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος, πάνω στη ζήλεια και τη θολούρα του, σκότωσε τον ιερέα, χωρίς να συμμετέχει σε καμία περίπτωση η παπαδιά στο έγκλημα.

Αυτό όμως δεν υπολογίστηκε από το δικαστήριο που έκρινε ότι είναι ένοχη και η γυναίκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κύριος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: «Η διαβολική δολοφονία του ιερέα, κατά τον χαρακτηρισμό του Εισαγγελέα της έδρας, τιμωρήθηκε αυστηρά από τη Δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι και οι πλέον καλοσχεδιασμένες ανθρωποκτονίες τελικώς οδηγούν στα ισόβια».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης