«Το αυτοκίνητο έκανε στροφή στον αέρα και απογειώθηκε»

«Το αυτοκίνητο έκανε στροφή στον αέρα και απογειώθηκε»

Σοκ στον Άγιο Στέφανο από την ανείπωτη τραγωδία - Τι είπε ο αυτόπτης μάρτυρας που έφτασε από τους πρώτους στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τέσσερα 16χρονα κορίτσια και μια 41χρονη

«Το αυτοκίνητο έκανε στροφή στον αέρα και απογειώθηκε»
«Το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο στην μέση του δρόμου. Τρία άτομα ήταν εγκλωβισμένα μέσα στο όχημα και δύο ήταν έξω απ' το όχημα», δήλωσε ο επικεφαλής του συλλόγου εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου Γιώργος Χριστιανίδης.

Το δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Η 41χρονη οδηγός, μητέρα μιας από τις κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του ΙΧ ενώ εκινείτο στη λεωφόρο Τραπεζούντος. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνα πεζοδρομίου και στη συνέχεια χτύπησε πάνω σε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου συνεχίστηκε για περίπου 15 μέτρα και τελικώς σταμάτησε σε ένα μαντρότοιχο.

Κλείσιμο


Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή. «Δεν υπάρχουν σημάδια από κάποιο φρενάρισμα ή από κάποια στροφή. Το αυτοκίνητο σχεδόν πήγε απ' ευθείας πάνω στην μάντρα. Απ' ότι λέει η Τροχαία πρέπει να έκανε κάποια στροφή στον αέρα, απογειώθηκε, το οποίο ήταν το μοιραίο γιατί η πρόσκρουση έγινε με τον ουρανό του αυτοκινήτου», ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του κ. Χριστιανίδη.

«Ό, τι αντικρίσαμε ήταν τραγικό», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών Αγίου Στεφάνου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Χριστιανίδης είπε ότι οι άντρες της Πυροσβεστικής αναγκάστηκαν να κόψουν με τροχό την αριστερή κολόνα του αυτοκινήτου προκειμένου να απεγκλωβίσουν τη νεκρή οδηγό η οποία -όπως διαπιστώθηκε- φορούσε ζώνη.

Οι κοπέλες είχαν πάει σε κτήμα της περιοχής, όπου παιδιά της τρίτης λυκείου του Αγίου Στεφάνου έκαναν αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Κάποια στιγμή κουράστηκαν και η μητέρα μιας από τις κοπέλες ήρθε να τις πάρει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών Αγίου Στεφάνου, οι τέσσερις 16χρονες φίλες επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο γιατί είχαν προγραμματίσει μετά το πάρτι να διανυκτερεύσουν στο σπίτι της μιας από τις άτυχες κοπέλες.

Ο κ. Χριστιανίδης έδωσε ακόμη μία τραγική διάσταση του πρωτοφανούς δυστυχήματος. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν έμαθαν για το τροχαίο, περίπου 50 με 60 από τα παιδιά που βρίσκονταν στο πάρτυ μετέβησαν στο σημείο της πρόσκρουσης για να βοηθήσουν τα κορίτσια με τα οποία μέχρι πριν λίγα λεπτά διασκέδαζαν... Δυστυχώς όμως αντίκρισαν τις τέσσερις φίλες τους νεκρές...

Τα άτυχα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαιναν στην πρώτη τάξη του λυκείου του Αγίου Στεφάνου και ήταν αθλήτριες της τοπικής ομάδας βόλεϊ.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης