Διακομιδή του Ριζάι αλά Χόλιγουντ όταν τον... πόνεσε η κοιλιά του

Διακομιδή του Ριζάι αλά Χόλιγουντ όταν τον... πόνεσε η κοιλιά του

Αντί για ασθενοφόρο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με κλούβα της Αντιτρομοκρατικής φοβούμενοι μην δραπετεύσει, ενώ επιστρατεύθηκε και ελικόπτερο

Διακομιδή του Ριζάι αλά Χόλιγουντ όταν τον... πόνεσε η κοιλιά του
“Πονοκέφαλο” στην ΕΛ.ΑΣ. και τις φυλακές Δομοκού, προκάλεσε ο πονόκοιλος που έπιασε τον κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι την περασμένη εβδομάδα. Υπό το φόβο, ότι μπορεί να ήταν μία πρόφαση του Αλβανού βαρυποινίτη, ώστε να βρει την ευκαιρία να αποδράσει, δίσταζαν να εγκρίνουν τη διακομιδή του. Όταν, όμως, οι γιατροί που εξέτασαν τον Ριζάι, έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, στήθηκε μία κινηματογραφική επιχείρηση με δεκάδες αστυνομικούς, άνδρες της αντιτρομοκρατικής, κλούβα, περιπολικά, μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ επιστρατεύθηκε ακόμη και ελικόπτερο!

Ο Αλκέτ Ριζάι παραπονέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου1η Ιουνίου για πόνο στην κοιλιά, και ζάλη, ενώ είχαν πρηστεί τα χέρια και τα πόδια του. Επειδή δεν υπηρετεί μόνιμος γιατρός στις φυλακές Δομοκού, κλήθηκε ο αγροτικός γιατρός της περιοχής. Εξέτασε τον κρατούμενο και έκρινε ότι χρήζει διακομιδής σε νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση. Επειδή όμως δεν επρόκειτο για έναν απλό κατάδικο, αλλά για έναν επικίνδυνο κακοποιό και μετρ των αποδράσεων – μόλις πριν τρεις μήνες είχε επιχειρήσει να δραπετεύσει από τις φυλακές Μαλανδρίνου κρατώντας μάλιστα ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - η διεύθυνση των φυλακών προσπάθησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγείας του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.
“Δεν υποκρινόταν” δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας στο protothema.gr
Κλείσιμο
Μετά τον αγροτικό ιατρό, οι φυλακές κάλεσαν και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φθιώτιδας κ.Δημήτρη Τσούτσο να εξετάσει τον Αλκέτ Ριζάι, για να έχουν μία ακόμη γνώμη. Και εκείνος όμως έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του. “Υπήρχε λόγος να γίνει διακομιδή και διερεύνηση σε νοσοκομείο. Ο ασθενής δεν υποκρινόταν. Έχριζε χειρουργικής εκτίμησης. Μία κοιλιά δεν μπορείς να τη δεις χωρίς γενική αίματος, ακτινογραφία, υπέρηχο και οι φυλακές Δομοκού δεν έχουν τέτοια υποδομή” δηλώνει στο “ΘΕΜΑ” ο κ.Τσούτσος. Προσθέτει, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να εξετάσει κάποιον κρατούμενο, αφού το Κέντρο Υγείας εκτός από 35 χωριά της Φθιώτιδας και το Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων, έχει στον τομέα ευθύνης του και τις φυλακές Δομοκού, αν και εργάζονται σε αυτό μόλις δύο γιατροί, ο ίδιος και ο επιμελητής.

Κινηματογραφική διακομιδή
Τελικά αποφασίστηκε η διακομιδή του Αλκέτ Ριζάι, όχι όμως σε κάποιο απλό νοσοκομείο, αλλά σε εκείνο των φυλακών Κορυδαλλού. Για τη μεταγωγή του στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση, βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ. Στις 11 το βράδυ ξεκίνησε το κομβόι που αποτελείτο από δέκα περιπολικά, μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ομάδες των ΕΚΑΜ και δύο ΟΠΚΕ, ενώ επιστρατεύθηκε ακόμη και ελικόπτερο. Ο Ριζάι δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αλλά με μία ειδικά θωρακισμένη κλούβα, που χρησιμοποιείται για τη μεταγωγή τρομοκρατών και η οποία κινείται με μεγάλη ταχύτητα και την εντολή να μη σταματήσει πουθενά. Το μόνο σημείο που έκοψε, ήταν στα διόδια, όπου οι μπάρες ήταν σηκωμένες για την άμεση διέλευση. Την επιχείρηση συντόνιζε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας.

Σε χρόνο ρεκόρ το κομβόι έφτασε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου ο ασθενής εξετάστηκε από τους γιατρούς, ενώ παρέμεινε το βράδυ για νοσηλεία. Το πρωί της Κυριακής επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού και πάλι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ενδείξεις για πρόβλημα στο πάγκρεας
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξετάσεις έδειξαν ανησυχητικά αυξημένο ουρικό οξύ και πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ υπάρχουν ενδείξεις παγκρεατίτιδας. Οι γιατροί θα σχηματίσουν καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. “Ελπίζω και εύχομαι το πρόβλημα της υγείας του εντολέα μου να είναι προσωρινό και να μην του δημιουργήσει γενικότερους κινδύνους για την υγεία του. Περαιτέρω ελπίζω να αντιμετωπίζεται πάντοτε με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σωφρονιστικό κώδικα, ανεξάρτητα από την βαρύτητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει” δήλωσε στο “ΘΕΜΑ” ο δικηγόρος του Αλκέτ Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου. Την προσεχή Τρίτη ο Αλβανός βαρυποινίτης θα μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού, αυτή τη φορά για τη συνέχιση της δίκης του για τη δεύτερη απόδραση, από την οποία έχει αποχωρήσει κ.Κεχαγιόγλου, επειδή απορρίφθηκε το αίτημά του για αναβολή της εκδίκασης, παραμένει ωστόσο δικηγόρος του στις υπόλοιπες εκκρεμότητες του Ριζάι με τη δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης