Κανένα νεότερο για τους ομήρους του Ριζάι

Κανένα νεότερο για τους ομήρους του Ριζάι

Σιγή ασυρμάτου από ΕΛ.ΑΣ και υπουργείο Δικαιοσύνης – Μέσα στη φυλακή παραμένουν τα ΜΑΤ – Δείτε φωτογραφίες της ομηρίας από αλβανικές ιστοσελίδες

Κανένα νεότερο για τους ομήρους του Ριζάι
Χωρίς τέλος το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρατούνται όμηροι από τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ με αντιασφυκτικές μάσκες προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο διαφυγής. Τελικά χρησιμοποιήθηκε γερανός και απεγκλωβίστηκαν οι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κακοποιός παραμένει κλεισμένος στο φρουραρχείο, μαζί με δύο συνεργούς του και τους πέντε ομήρους. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που αρχικά κρατείτο, φαίνεται πως τελικά κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τους καπνούς και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές.

Αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο, ενώ τα ΜΑΤ παραμένουν μέσα στο χώρο της φυλακής.

Βασικό αίτημα του Ριζάι είναι να του δώσουν αυτοκίνητο για να φύγει από τις φυλακές, ενώ κατά πληροφορίες αναφέρουν πως ο βαρυποινίτης έχει δυο χειροβομβίδες και μαχαίρι ενώ υποστηρίζει ότι έχει και εκρηκτικά C4.

Σημειώνεται ότι ο Ριζάι δεν έχει οπτική επαφή με τον γύρω χώρο, καθώς το φρουραρχείο, εμβαδού 20 τ.μ., δεν διαθέτει παράθυρο.

Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που εκτιμάται ότι τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Αυξημένα είναι επίσης τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας για το ενδεχόμενο απόπειρας εξέγερσης.

Κλείσιμο


Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου είχε σύντομη επικοινωνία με τη σύντροφό του Σούλα και με τον συνήγορό του είχε διαμηνύσει ότι όλα θα τελειώσουν απόψε ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.

Στο μεταξύ μερίδα του αλβανικού τύπου καθώς και το Αssociated Press δημοσιεύουν φωτογραφίες τους ομήρους που υποστηρίζουν ότι είναι μέσα από τη φυλακή.




«Αφήστε τον να κουραστεί»

Στην κόπωση του Ριζάι φαίνονται πως ποντάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές. Το υπ. Δικαιοσύνης φαίνεται να βασίζεται στην κόπωση που έχει αρχίσει να εμφανίζει ο κακοποιός, δεδομένου ότι το όλο σκηνικό βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εννιά το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τις πληροφορίες, επιτελείς του υπουργείου θεωρούν πως αν ατονήσει ο Ριζάι, λόγω κούρασης, τότε μπορεί και να «καταθέσει» τα όπλα.

Αυτός είναι ίσως και ένας από τους λόγους που η επιχείρηση είναι τόσες ώρες σε εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις παρουσία εισαγγελέα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τεράστια ερωτηματικά πάντως εγείρονται για το πως κατάφερε ο συγκεκριμένος κακοποιός να περάσει εκρηκτικές ύλες στις φυλακές και ειδικά  στο Μαλανδρίνο, φυλακή που θεωρείται υψίστης ασφαλείας.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι και στον Κορυδαλλό είχε εντοπιστεί χειροβομβίδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης