Ελεύθερη η Σούλα του Ριζάι

Ελεύθερη η Σούλα του Ριζάι

«Ο Ριζάι είναι ο άντρας της ζωής μου» δήλωσε μετά την αποφυλάκισή της

Ελεύθερη η Σούλα του Ριζάι
Η σύντροφος του αδίστακτου Αλκέτ Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η Σούλα του Ριζάι, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απαγωγή, κατάληψη αεροσκάφους, υπόθαλψης εγκληματία ταυτίζοντας το πρόσωπό της με αυτό της μυστηριώδους 'Αλεξάντροβα', η οποία είχε ενεργό συμμετοχή στη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Η ίδια έχει δεχθεί μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Η σύντροφος του Αλβανού κακοποιού είχε μεταφερθεί εδώ και αρκετό καιρό στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών και ήταν η δεύτερη φορά που κατέθετε, μέσω του συνηγόρου της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, αίτηση αποφυλάκισης προβάλλοντας ως επιχείρημα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και ένα εκ των παιδιών της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, στην τελική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τόσο στις φυλακές του Κορυδαλλού όσο και σε αυτές του Ελαιώνα Θηβών η πελάτης του φρόντισε να κρατήσει χαμηλό προφιλ και να μην δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δυο σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Η Ασπασία Μητροπία αμέσως μετά την αποφυλάκισή της, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να βρεθεί κοντά στα παιδιά της. Δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι αν ο χρόνος γύριζε πίσω, θα βοηθούσε και πάλι τον σύντροφο της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συναντησω πάλι τα παιδιά μου και τους γονείς μου. Είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου που πίστεψε σε μένα» ήταν τα πρώτα της λόγια.

Και συνέχισε: «Για τις κατηγορίες που με βαραίνουν έχω να δηλώσω αθώα Στο Εφετείο θα αποδειχθεί η αθωότητα μου. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Το διάστημα μέσα στη φυλακή ήταν δύσκολο, κυρίως επειδή ήμουν μακριά από τα παιδιά και τους γονείς μου».

Στην ερώτηση, αν συνέχισε να επικοινωνεί με τον σύντροφο της το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή, απάντησε καταφατικά. «Ναι. Βεβαίως και έχω μιλήσει με τον Αλκέτ. Τον στηρίζω και πάντα θα τον στηρίζω. Είναι ο άνδρας της ζωής μου. Ευελπιστώ να τον επισκεφτώ στην φυλακή αν με αφήσουν». 

Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου, διότι έγινε δεκτή η αποφυλάκιση της Σούλας Μητροπία, γιατί επιστρέφει στο σπίτι και στα παιδιά της. Η αποφυλάκισή της δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τον αγώνα για να αποδείξουμε μέχρι τέλους την αθωότητά της».

Το ξέσπασμα Ριζάι

Η καταδίκη της Ασπασίας Μητροπίας είχε οδηγήσει το σύντροφο της σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα μέσα στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης που έστελνε τη «Σούλα» απευθείας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού ο Αλκετ Ριζάι απευθυνόμενος προς τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Αγγελή τον απείλησε λέγοντάς του: «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών! Εντάξει;". Αμέσως μετά, γυρνώντας στους αστυνομικούς που τον πλαισίωναν χωρίς να αντιδρούν, «διέταξε»: «Ελάτε τώρα, βάλτε μου τις χειροπέδες. Πάμε να φύγουμε».

Θυμίζουμε ότι ο Αλβανός κακοποιός βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς εκτίει ποινή δις ισοβίων από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου, που είχε διαπράξει στις 26-8-2008 σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ ήταν δραπέτης.

Το ίδιο δικαστήριο του είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 4 Ιουνίου 2006.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης