Έκρηξη βόμβας στο «The Mall» - Δύο τραυματίες

Έκρηξη βόμβας στο «The Mall» - Δύο τραυματίες

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε ΑΤΜ τράπεζας - Σεκιούριτι του καταστήματος οι δύο τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ - Στο εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτά οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά όχι και τα εμπορικά μαγαζιά

Έκρηξη βόμβας στο «The Mall» - Δύο τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:40 το πρωί της Κυριακής έξω από το εμπορικό κέντρο «the Mall» στο Μαρούσι.

Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr, στις 10:05 το πρωί, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε 50 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στο εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, ο ωρολογιακός μηχανισμός εξερράγη 15 λεπτά νωρίτερα, στις 10:40.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και έσπευσε στο σημείο, όπου ο άγνωστος είχε πει ότι θα γινόταν η έκρηξη. Ο χώρος εκκενώθηκε άμεσα.

Κλείσιμο
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου, κοντά σε ΑΤΜ τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ήταν ζελατοδυναμίτιδα.

Υπέστη φθορές η οροφή του πρώτου επιπέδου του εμπορικού κέντρου και έχουν καταστραφεί οι τζαμαρίες τουλάχιστον δύο καταστημάτων.

Δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Αργότερα το μεσημέρι πήραν εξιτήριο.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ από τις Αρχές έκλεισε ο σταθμός Νερατζιώτισσα. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν πυροτεχνουργοί, αλλά και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Αξόιζει να σημειωθεί ότι, λόγω της ημέρας, στο εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτά οι καφετέριες, τα εστιατόρια και ο κινηματογράφος, αλλά όχι και τα εμπορικά μαγαζιά.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης