Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε ΑΤΜ τράπεζας - Σεκιούριτι του καταστήματος οι δύο τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ - Στο εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτά οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά όχι και τα εμπορικά μαγαζιά
Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:40 το πρωί της Κυριακής έξω από το εμπορικό κέντρο «the Mall» στο Μαρούσι.
Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr, στις 10:05 το πρωί, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε 50 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στο εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, ο ωρολογιακός μηχανισμός εξερράγη 15 λεπτά νωρίτερα, στις 10:40.
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και έσπευσε στο σημείο, όπου ο άγνωστος είχε πει ότι θα γινόταν η έκρηξη. Ο χώρος εκκενώθηκε άμεσα.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου, κοντά σε ΑΤΜ τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ήταν ζελατοδυναμίτιδα.
Κλείσιμο
Υπέστη φθορές η οροφή του πρώτου επιπέδου του εμπορικού κέντρου και έχουν καταστραφεί οι τζαμαρίες τουλάχιστον δύο καταστημάτων.
Δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Αργότερα το μεσημέρι πήραν εξιτήριο.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ από τις Αρχές έκλεισε ο σταθμός Νερατζιώτισσα. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν πυροτεχνουργοί, αλλά και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Αξόιζει να σημειωθεί ότι, λόγω της ημέρας, στο εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτά οι καφετέριες, τα εστιατόρια και ο κινηματογράφος, αλλά όχι και τα εμπορικά μαγαζιά.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους