Στο νοσοκομείο ο Ντερτιλής με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο ο Ντερτιλής με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο

Ο 92χρονος Ντερτιλής, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους

Στο νοσοκομείο ο Ντερτιλής με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο
Με οξύ επεισόδιο και ελαφρύ εγκεφαλικό, διακομίστηκε το πρωί της Παρασκευής στον Ερυθρό  Σταυρό, ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, των πρωταίτιων  του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 Νικόλαος Ντερτιλής,  
Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, παραμένει έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ΄ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία,  για «λόγους αρχής» όπως πολλές φορές έχει δηλώσει έως σήμερα.

Όπως υποστηρίζουν οι οικείο του, η ψυχολογική πίεση που του επέφερε ο πρόσφατος χαμός του γιου του Βασίλη, πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. 

Ο γιος του Βασίλης,   υπήρξε ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς του Ελληνικού Ναυτικού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν για ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές εκτός συνόρων. Στη Γιουγκοσλαβία, στη Γεωργία, στην Αφρική και την Αλβανία.  Εκεί οφείλεται και ο χαρακτηρισμός του ως «Έλληνας 007».

Όπως έγινε γνωστό, ο 90χρονος έγκλειστος  Απριλιανός, δεν παρέστη στην κηδεία του γιου του, το περασμένο Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο, αφού δεν θέλησε να  καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να «διευκολυνθεί» εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Κλείσιμο
Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην στρατηγός είχε παραδώσει ιδιόχειρη επιστολή στο ΘΕΜΑ, στην οποία ανέφερε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον : «Αίτηση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας : «Εν περιπτώσει μη παροχής  ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως  Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».

Ο «σκληρός» της Χούντας,  νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης