Υπ. Δικαιοσύνης: Δώσαμε άδεια στον Ντερτιλή, αλλά εκείνος αρνήθηκε

Υπ. Δικαιοσύνης: Δώσαμε άδεια στον Ντερτιλή, αλλά εκείνος αρνήθηκε

Επικοινωνία με τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να χορηγηθεί άδεια στον Νικόλαου Ντερτιλή  τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της επταετίας για να μεταβεί στη κηδεία του γιου του Νικόλαου, που θα γίνει σήμερα, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, όταν πληροφορήθηκε το σχετικό γεγονός

Υπ. Δικαιοσύνης: Δώσαμε άδεια στον Ντερτιλή, αλλά εκείνος αρνήθηκε

Επικοινωνία με τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να χορηγηθεί άδεια στον Νικόλαου Ντερτιλή  τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της επταετίας για να μεταβεί στη κηδεία του γιου του Νικόλαου, που θα γίνει σήμερα, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, όταν πληροφορήθηκε το σχετικό γεγονός. Ωστόσο, ο  κρατούμενος πρώην στρατηγός που βρίσκεται στις φυλακές από το 1975, ενημερώθηκε για τις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά, όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr  υπέβαλε στην διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του γιου του.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης είχε ενημερώσει τη διεύθυνση των φυλακών ότι εάν ο Ν. Ντεριτλής ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία παιδιού του να του δοθεί. Μάλιστα, είχε εκφράσει την βούληση η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες αλλά με διακριτική συνοδεία.

Κλείσιμο

Ο Ν. Ντερτιλής είναι ο τελευταίος κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της επταετία που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια. Καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης