Κατέθεσαν Καπελέρης – Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς

Κατέθεσαν Καπελέρης – Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τη «τύχη» της λίστας Λαγκαρντ....

Φόβοι για πάνω από 300 νεκρούς απο τις κατολισθίσεις στην Ουγκάντα
Κατέθεσαν Καπελέρης – Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς
Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τη «τύχη» της λίστας Λαγκαρντ. Οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι σήμερα έδωσαν εξηγήσεις με γραπτά υπομνήματα στους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων και στο πλαίσιο της έρευνας τους έχουν κληθεί μάλιστα και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες, κάτω από άκρα μυστικότητα, οι πρώην υπουργοί  Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τις καταθέσεις των κ.κ. Διώτη και Καπελέρη, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς μελετούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο πρώην επικεφαλής καθώς και αν θα στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι, σε έγγραφο - «βόμβα» του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Στουρνάρα, προς τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς αναφέρεται πως μετά από έρευνα που έγινε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να «μαρτυρά» ότι έχει γίνει καταχώρηση στο υπουργείο Οικονομικών του ψηφιακού αρχείου που περιλαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ. Η καταχώρηση του ψηφιακού αρχείου θα έπρεπε να είχε γίνει επί θητείας στο υπουργείο Οικονομικών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατά δήλωσή του, είχε παραλάβει επισήμως την λίστα από την τότε γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκαρντ.

Πλέον, όμως της εξέλιξης αυτής που σηματοδοτεί το επίσημο έγγραφο του κ. Στουρνάρα προς τους δυο εισαγγελείς, στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αποδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το επίμαχο ψηφιακό αρχείο …. φάντασμα παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από το Παρίσι με αριθμό πρωτοκόλλου.
Κλείσιμο

Το έγγραφό Στουρνάρα που αποτελεί και την απάντηση στο αίτημα που του είχαν υποβάλλει οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς για να τους παραδώσει το ψηφιακό αρχείο (CD) που εμπεριέχει την περιβόητη λίστα αλλά και το πρωτόκολλο παράδοσης της, στρέφει πλέον ανοιχτά τους προβολείς της εισαγγελικής έρευνας σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν περιορίζονται ωστόσο μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά μπορεί να επεκταθούν και στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης