Το χωριό το είχε... τούμπανο για την παπαδιά

Το χωριό το είχε... τούμπανο για την παπαδιά

Είναι η παπαδιά μία «γυναίκα αράχνη»; Στο χωριό της υποστηρίζουν πως είναι. Όλοι ήξεραν, λένε, ότι είχε διπλή ζωή και ότι μπορούσε να σαγηνεύει τους άντρες αλλά κανένας δεν μιλούσε ανοιχτά από σεβασμό στον παπά.

Μυρίζει μπαρούτι στο Ρέθυμνο
Το χωριό το είχε... τούμπανο για την παπαδιά
Πλήθος αποκαλύψεων γίνονται καθημερινά για τη σύζυγο του ιερέα, τη γυναίκα που σχεδίασε μαζί με τον εραστή της τη δολοφονία του άτυχου παπά Θανάση. Είναι η παπαδιά αυτό που λένε τα δελτία ειδήσεων «γυναίκα αράχνη»;

Στο χωριό της υποστηρίζουν πως είναι. Όλοι ήξεραν, λένε, ότι είχε διπλή ζωή και ότι μπορούσε να σαγηνεύει τους άντρες αλλά κανένας δεν μιλούσε ανοιχτά από σεβασμό στον παπά. Ο τρόπος που ντυνόταν, ο τρόπος που κοιτούσε, τα παπούτσια της, το μακιγιάζ της, τα μαλλιά της έδειχναν μια γυναίκα που δεν ταίριαζε στην εικόνα της σεμνής πρεσβυτέρας σ ένα ορεινό χωριό. Λένε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια άλλαξε, έλειπε, είχε αγριέψει. Από την πλευρά της εκείνη στην απολογία της λίγο πριν οδηγηθεί στα κρατητήρια του Πύργου- μιας και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει χώρος για τους δυο κατηγορούμενους σε καμία φυλακή- υποστήριξε μια άλλη εκδοχή για το πώς έγινε ο φόνος. Σύμφωνα με την απολογία της, ο συγκατηγορούμενος της Νίκος Παναγόπουλος ζήλευε τον παπά και ήθελε να τον σκοτώσει ενώ την απειλούσε ότι αν δεν τον ξεφορτωθούν θα έκανε κακό στα παιδιά της. «Δεν ήξερα ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Με εκβίαζε και νόμιζα ότι μόνο θα τον τρόμαζε όχι ότι θα πυροβολούσε» ισχυρίστηκε. «Υπάρχουν μηνύματα που της έστελνε απειλητικού χαρακτήρα, της ζητούσε να φύγει μαζί του, εκείνη αρνιόταν κι έγινε αυτό που έγινε. Ειχαν ερωτική σχέση, σύναψε δεσμό με τον λάθος άνθρωπο που η ζήλια του όπλισε το χέρι»ειπε ο δικηγόρος της Δώρας Αυγεροπούλου, Απόστολος Λύτρας υποστηρίζοντας ότι μέσα στους 4 μήνες που γνωρίζονται οι δυο συγκατηγορούμενοι δεν θα μπορούσε εκείνη να τον πείσει να σκοτώσει για χάρη της.

Όπως λέγεται στις δημόσιες εμφανίσεις της ήταν στο πλάι του παπά... «κυρία», αλλά στο παρασκήνιο οι εραστές... πάνε κι έρχονται. Έτσι δεν άργησε να έρθει και η ευκαιρία για να υλοποιήσει τα σκοτεινά της σενάρια. Το τηλεφώνημα του κρατούμενου στις φυλακές Χαλκίδας, Ιωάννη Μιχόπουλου, στο σπίτι του ιερέα τον Μάρτιο του 2008 ήταν η αρχή του τέλους.

Κλείσιμο
Ο φυλακισμένος βαρυποινίτης, που κατάγεται από τους Κρουνούς Ηλείας, ζητούσε οικονομική στήριξη από τον παπά κι η σύζυγός του τον άνθρωπο που θα σκότωνε τον άντρα της. Από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και τον Μάιο του 2012, η Θεοδώρα Καρβέλα διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση με τον Μιχόπουλο και σε όλο αυτό το διάστημα έψαχνε τρόπο να βάλει μπρος το σατανικό της σχέδιο.

Ο Ι. Μιχόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του:
Η Θεοδώρα Καρβελά σού είχε πει ότι θέλει να τη βοηθήσεις να σκοτώσει τον άντρα της ή να τον σκοτώσεις εσύ;
Ναι τηλεφωνικά και πριν από ένα χρόνο περίπου η Θεοδώρα μού είχε πει ότι θέλει να βγάλει από τη μέση εννοώντας να σκοτώσει με κάποιο τρόπο τον άντρα της. Από αυτό που μου είπε εγώ φοβήθηκα και της είπα να μη με μπλέκει με τέτοια πράγματα. Αλλη φορά δεν μου ανέφερε τέτοια πράγματα».

Από τον Μιχόπουλο, γνωρίζει τον φίλο του Νίκο Παναγόπουλο, γεννημένο στις 6/10/1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, κάτοικο Κρουνών Ηλείας, παντρεμένο με τη Μαρία Τσαγκάρη και πατέρα ενός παιδιού. Ο Παναγόπουλος ευάλωτος καθώς ήταν και τυφλωμένος από ερωτικό πάθος δεν άργησε να γίνει ο εκτελεστής.
Δεμένος με τον 84χρονο πατέρα του και τις 2 αδελφές του

Από μεσοαστική οικογένεια καταγόμενος ο παπα-Θανάσης, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1960. Ηταν πολύ δεμένος με τις δύο αδερφές του, καθώς και με τον 84χρονο σήμερα πατέρα του, που έζησε τον σκληρό κι απάνθρωπο θάνατο του παιδιού του. Η δολοφονία του αποκάλυψε στους γιους του το οικογενειακό δράμα που παιζόταν χρόνια στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο πόνος τους είναι ανείπωτος, καθώς θα αναγκασθούν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μάνα τους και τις δραματικές αποκαλύψεις για τον «βίο και την πολιτεία της». Μια μάνα που σε τέσσερις μήνες θα γίνει γιαγιά, στο πρώτο της εγγόνι!

Με πληροφορίες από ilialive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης