Διασωληνωμένα αλλά σε σταθερή κατάσταση τα δίδυμα

Διασωληνωμένα αλλά σε σταθερή κατάσταση τα δίδυμα

SOS για αίμα - Απολογείται ο 21χρονος μοτοσικλετιστής


Διασωληνωμένα αλλά σε σταθερή κατάσταση τα δίδυμα
Διασωληνωμένα μεν, αλλά σε σταθερή κατάσταση παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» είναι τα 7χρονα δίδυμα, που παρέσυρε το πρωί της Πέμπτης ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στην οδό Πατησίων.
 
Οι γιατροί εκτιμούν ως θετικό στοιχείο για την έκβαση της υγείας τους, ότι παρήλθε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο χωρίς «απώλειες», ιδίως σε ό,τι αφορά το αγόρι που διασωληνώθηκε λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του από τα πρώτα δραματικά λεπτά του ατυχήματος από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.
 
Ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων βρίσκονται στη ΜΕΘ και παρακολουθούν κυριολεκτικά λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κατάστασης του αγοριού. Το παιδί φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις, ιδίως στο κεφάλι  και έχει χρειαστεί πολύ αίμα. Άλλωστε για το λόγο αυτό η Διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας έκκληση για αίμα.
Κλείσιμο

Η δίδυμη αδερφή του παρουσιάζει αργή αλλά σταθερή βελτίωση, γεγονός που σε συνδυασμό με τον μικρότερης έκτασης και βαρύτητας τραυματισμό της -σε σύγκριση με τον αδελφό της-  επιτρέπει στους γιατρούς να εξετάζουν το επόμενο 24ωρο ενδεχομένως και την αποδέσμευσή της από τον αναπνευστήρα.
 
Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού και η κατάσταση της υγείας της μητέρας των παιδιών, η οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπλήνας. Η γυναίκα φέρει πολλές κακώσεις, αλλά επικοινωνεί με το περιβάλλον και οι γιατροί εκτιμούν ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.
 
Έκκληση για αίμα για τα δίδυμα

Το σχολείο των δύο επτάχρονων παιδιών έχει βγάλει και ανακοίνωση για το θέμα αυτό, η οποία αναφέρει:
 
«Στις 12/7 δυο μαθητές του 150 Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας, ηλικίας 7 ετών έπεσαν θύμα μαζί με τη μητέρα τους ασυνείδητου οδηγού μοτοσυκλέτας που παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας και συνέχεια εγκατέλειψε τα θύματα του.
 
Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και η μητέρα των παιδιών στον «Ευαγγελισμό». Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού,  είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα.
 
Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο «Αγλαΐα Κυριακού», είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών. Με τις ευχές για πλήρη ανάρρωση των τραυματιών σας ευχαριστούμε όλους και όλες».
 
Απολογείται ο 21χρονος

Απολογείται αυτή την ώρα ενώπιον της ανακρίτρια του Ναυτοδικείου Πειραιά ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε με τη μοτοσικλέτα του τη μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός φέρεται να είναι ανασφάλιστη ενώ ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει τη μητέρα και παιδιά, ο 21χρονος φέρεται να είχε χτυπήσει ελαφρά στην οδό Κοδριγκτώνος έναν ποδηλάτη, τον οποίο επίσης εγκατέλειψε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης