Πεδίο μάχης η Πάτρα

Πεδίο μάχης η Πάτρα

«Στο κόκκινο» η οργή των Πατρινών μετά την άγρια δολοφονία 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς λαθρομετανάστες

Πεδίο μάχης η Πάτρα
Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων στην Πάτρα, μετά την δι' ασήμαντον αφορμήν δολοφονία 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς μετανάστες, το περασμένο Σάββατο.

Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της περιοχής στο καινούργιο λιμάνι της Πάτρας, που είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες, ξεσηκώθηκαν, βάλλοντας κατά των λαθρομεταναστών που έχουν καταλύσει στο παλιό κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής.

Κλείσιμο
Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καταλήγουν ωστόσο να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μπροστά στη γενικότερη αδιαφορία της Πολιτείας να χειριστεί το ζήτημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Ήταν ζήτημα χρόνου, καθώς λένε, να επέλθει η «ανάφλεξη»...

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι των Ιτεών ετοιμάζουν για το απόγευμα νέα συγκέντρωση και έχουν δώσει ραντεβού στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου και απο εκεί πιθανότατα θα κατευθυνθούν στο νέο λιμάνι. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια δολοφονία του 30χρονου Αθ. Λαζανά σε συμπλοκή με λαθρομετανάστες για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που ταλανίζει χρόνια την πόλη.

Την ίδια ώρα επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Ο Αχαιός βουλευτής δέχθηκε την επίθεση αποχωρώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Σούπερ Μπι και όταν είχε ολοκληρώσει την συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή. Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ

Ο 30χρονος είχε βρεθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος με τουλάχιστον έξι χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Διαβάστε περισσότερα από το www.thebest.gr εδώ.

Η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ σοβαρά επεισόδια. Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας, φτάνοντας στην Πάτρα και από άλλες πόλεις της χώρας, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή - Πατραϊκή.

Έγινε εκτεταμένη χρύση δακρυγόνων και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληψθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει περίπου 20 προσαγωγές Ελλήνων και αλλοδαπών και μία κλούβα των ΜΑΤ παραδόθηκε στις φλόγες.

Νέος γύρος έντασης σημειώθηκε και αργά το βράδυ της Τρίτης, με τους Χρυσαυγίτες να εφορμούν και τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο έξω απο το κτίριο και να τους απωθούν στη λιμενική ζώνη με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Διαβάστε περισσότερα εδώ 


Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.

Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης