«Έτσι τους παγίδευσα με τις 120.000 ευρώ»

«Έτσι τους παγίδευσα με τις 120.000 ευρώ»

Του ζητούσαν 750.000 ευρώ για να του «προωθήσουν» επιδότηση πολλών εκατομμυρίων – «Συμβιβάστηκαν» με το 2,5% του συνολικού ποσού που θα του «έβγαζαν» - Πώς πιάστηκαν με τα λεφτά στα χέρια

«Έτσι τους παγίδευσα με τις 120.000 ευρώ»
«Ποιος είναι ο τρόπος κύριοι, για να εκταμιευτούν τα χρήματα; Τι να πάρουμε 4.740.000 ευρώ, τι να πάρουμε 4.540.000 ευρώ; Να σωθούμε γιατί καιγόμαστε. Θα μας τα πάρουν οι τράπεζες. Χάνουμε τα σπίτια μας», ήταν τα λόγια του ξενοδόχου κ. Άρη Μάρκου από το Ναύπλιο προς τους δυο  υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι ήθελαν τη … μίζα τους προκειμένου να ξεπεραστούν δήθεν εμπόδια της εκταμίευσης του χρηματικού ποσού.

Ο επιχειρηματίας του ξενοδοχείου Kandia’s Castle μίλησε στο protothema.gr για το Γολγοθά που πέρασε προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της επιχορήγησης για την επιχείρηση του.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «με διάφορες προφάσεις κωλυσιεργούσαν για να αναγκαστώ να τους λαδώσω. Αντί να τους λαδώσω όμως πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το γεγονός». 

Όλα ξεκίνησαν πριν από εφτά χρόνια, όταν ο καταγγέλλων μαζί με τον αδερφό του Κώστα, μόνιμο κάτοικο του Λονδίνου, αποφάσισαν να χτίσουν μία ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Ναυπλίου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Άρης Μάρκου, «η πραγματική επιχορήγηση που έπρεπε να λάβουμε ήταν ένα ποσό της τάξεως περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, βάση του κόστους της κατασκευής της ξενοδοχειακής μονάδος. Αυτό δεν κατέστη ποτέ εφικτό, γιατί ο αδερφός μου, Κωνσταντίνος, νόμιζε ότι τα της Ελλάδος είναι σαν του Λονδίνου».

Κλείσιμο
Τα εμπόδια που συνάντησαν τα δυο αδέρφια ήταν πολλά από τους πρώτους μήνες της αίτησης για την επιχορήγηση.  
«Μου είχαν πει τότε, εμμέσως πλην σαφώς, από το υπουργείο, και είχα μεταβιβάσει στον αδερφό μου, ότι με 750.000 ευρώ θα καθαρίσουμε γρήγορα. Εκείνος αρνήθηκε, όπως και εγώ, αφού βάση νόμου έπρεπε να πάρουμε νόμιμα την επιχορήγηση», λέει ο κ. Μάρκου.

Ο Γολγοθάς όμως δεν έχει τέλος για τα δυο αδέλφια από το Ναύπλιο. Πριν από τέσσερα χρόνια οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης τους είπαν ότι το ποσό που θα έπρεπε να εισπράξουν δεν θα ξεπερνάει τα 9.000.000 ευρώ.
Ο κ. Μάρκου όμως υποστηρίζει ότι, «εννέα εκατομμύρια στοίχισαν μόνο οι ηλεκτρογεννήτριες, τα μηχανήματα που στηρίζουν μια πισίνα τεσσάρων στρεμμάτων και ο βιολογικός καθαρισμός. Δηλαδή, τα 135 δωμάτια τα φτιάξαμε τσάμπα;»  

Υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο
Φεβρουάριος 2012. Ο καταγγέλλων αποφασίζει να επισκεφτεί τους δυο υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να μάθει τους λόγους όπου κωλυσιεργεί η εκταμίευση των χρημάτων. «Αποφάσισα να κατέβω ο ίδιος στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή μου να συναντήσαμε αυτούς τους δυο υπαλλήλους που συνέλαβε τελικά η αστυνομία.  
Μόλις πήγα στο υπουργείο ζήτησα από τους κ. κ. Κωνσταντίνο Λιάκο και Κωνσταντίνο Καζαζάκη, να μιλήσουμε οι τρεις μας. Εκείνοι δέχτηκαν και αμέσως μπήκα στο θέμα της συζήτησης.
Τους είπα συγκεκριμένα: «παιδιά ακούστε με. Κάντε μου τη χάρη να προχωρήσει το θέμα, θα μας πάρουν οι τράπεζες τα πάντα. Δεν πάει άλλο». Οι δυο υπάλληλοι που δέχτηκαν να χρηματιστούν μου είπαν ότι «κάνουμε ότι μπορούμε αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδια».
«Ποιος είναι ο τρόπος κύριοι, για να εκταμιευτούν τα χρήματα;» ήταν η απάντηση του κ. Άρη Μάρκου.
Τι να πάρουμε 4.740.000 ευρώ, τι να πάρουμε 4.540.000 ευρώ; Να σωθούμε γιατί καιγόμαστε. Θα μας τα πάρουν οι τράπεζες. Χάνουμε τα σπίτια μας.
Οι δυο υπάλληλοι χωρίς να χάσουν την ευκαιρία ζήτησαν το 4% της επιδότησης αλλά με τα … παζάρια συμφώνησαν στο 2,5%.
Τότε ο επιχειρηματίας τους είπε: «μόλις βρω τα λεφτά, θα μιλήσουμε».

Το χρονικό της συνάντησης
Ο ίδιος αφού ενημέρωσε την αστυνομία, πήγε στο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
«Με πήραν τηλέφωνο τέσσερις ημέρες μετά την επιδιωκόμενη συνάντηση στο γραφείο τους και μου ζήτησαν να συναντηθούμε στην έξοδο του σταθμού στο Κεραμικό. Εκείνοι είχαν φτάσει πριν από εμένα. Εγώ κρατούσα μια χάρτινη σακούλα η οποία περιείχε 120.000 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις τους τα έδωσα, μου πρότειναν να πάμε για καφέ. Τους ευχαρίστησα και έφυγα. Τότε επενέβη η αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε», λέει ο κ. Μάρκου.  

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν: στο σπίτι του Κωνσταντίνου Λιάκου, το χρηματικό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών. Ενώ στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καζαζάκη, το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα. Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης