Ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου της Βιολάντα και ο προϊστάμενος παραγωγής απολογήθηκαν σήμερα για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε έκρηξη με δόλο, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.
Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο γενικός διευθυντής αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.
Επιπλέον πρέπει να εμφανίζεται στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Η απολογία κράτησε τέσσερις ώρες.
O ιδιοκτήτης της Βιολάντα, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές καθώς αντιμετωπίζει και το κακούργημα της έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο, για την απώλεια πέντε εργαζομένων γυναικών στο εργοστάσιο της Βιολάντα τον περασμένο Ιούνιο.
Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.