Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης στη Χαλκίδα, όταν φωτιστικό που αποκολλήθηκε από την οροφή αίθουσας τύπου container έπεσε και τραυμάτισε μαθήτρια.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν γονείς στο evia online, οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται στο σχολείο παρουσιάζουν σημαντικές φθορές, προβλήματα υγρασίας και εισροή νερών, ενώ γίνεται λόγος για ανεπαρκή συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Οι γονείς εκφράζουν επίσης ανησυχία για κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πιθανή κατάρρευση τμημάτων της οροφής, τονίζοντας ότι η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών που κάνουν καθημερινά μάθημα στους συγκεκριμένους χώρους.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ζητά άμεσα μέτρα αποκατάστασης των φθορών και αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ επισημαίνει την ανάγκη για ελέγχους στη στεγανότητα και τη μόνωση των κτιρίων ώστε να προληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς, «Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να κινδυνεύουν ούτε μία μέρα παραπάνω».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.