Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη λόγω των ανέμων, πλημμύρισε η Πάρος
Δεμένα τα πλοία στην Κρήτη λόγω των ανέμων - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων - Πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα
Ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και θαλασσοταραχή συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας πτώσεις δέντρων, προβλήματα στις μεταφορές και πλημμυρικά φαινόμενα σε παράκτιες ζώνες.
Στο έλεος των θυελλωδών δυτικών ανέμων βρέθηκε και πάλι η Κρήτη, με προβλήματα να καταγράφονται σε όλο το νησί.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από χθες το απόγευμα για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε Χανιά, Αγία Γαλήνη, Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ οι ισχυρές ριπές ανέτρεψαν δίκυκλα και μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων.
Παράλληλα, λόγω των ισχυρών ανέμων στο Κρητικό Πέλαγος και το Αιγαίο, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης, με το απαγορευτικό απόπλου να ισχύει έως το μεσημέρι.
Κεντρική Μακεδονία: 200 κλήσεις και προβλήματα σε αεροδρόμιο και σιδηρόδρομο
Σημαντικές επιπτώσεις καταγράφηκαν και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 200 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων, εκ των οποίων οι 20 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.
Κλείσιμο
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 50 επεμβάσεις σε όλη την περιφέρεια.
Οι θυελλώδεις άνεμοι επηρέασαν και τις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή στη Σίνδο λόγω πτώσης δέντρων.
Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη ο Θερμαϊκός λόγω των ανέμων βγήκε στην στεριά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα, ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Καλού, όπου δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί τραυματισμός.
Κέρκυρα: Ριπές 110 χλμ/ώρα και πτώσεις δέντρων
Ιδιαίτερα σφοδρά ήταν τα φαινόμενα και στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η ΕΜΥ κατέγραψε ριπή 110 χλμ/ώρα στο ναυτικό φυλάκιο των Αυλιωτών στη βορειοδυτική Κέρκυρα, τιμή που αντιστοιχεί σε 11 μποφόρ.
Οι ισχυρές ριπές προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στα Γουβιά, στην Αγία Αικατερίνη και στην περιοχή Αγίου Νικολάου προς Σκριπερό. Ένα δέντρο κατέρρευσε έξω από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, πέφτοντας στο πεζοδρόμιο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Πάρος: Πλημμύρισε η Παροικία
Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν και στην Πάρο, όπου οι θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι έσπρωξαν τη θάλασσα προς την ξηρά.
Σύμφωνα με το parianostypos.gr, η πλατεία Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία πλημμύρισε, ενώ τμήμα της παραλιακής οδού μετατράπηκε σε αδιάβατο ρεύμα νερού για πεζούς και οχήματα. Οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προχώρησαν σε άντληση υδάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα ο παραλιακός δρόμος και πλατεία έγιναν... Βενετία.
Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Μύκονος
Σύβοτα: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή
Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν και στα Σύβοτα, όπου η φουρτουνιασμένη θάλασσα ξεπέρασε την ακτογραμμή και εισέβαλε στην κεντρική πλατεία.
Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Μύκονος
Σύβοτα: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή
Όπως μετέδωσε το thespro.gr, το νερό κάλυψε πλακόστρωτα σημεία και τμήματα του δρόμου, αφήνοντας πίσω φύκια, κλαδιά και φερτά υλικά.
Σε αρκετά σημεία η διέλευση οχημάτων και πεζών γίνεται με δυσκολία, καθώς το οδόστρωμα μετατράπηκε σε «λίμνη».
Χιόνια στην Ηλεία
Όπως φαίνεται σε βίντεο του Forecast Weather Greece ισχυρή χιονόπτωση έπληξε το χωριό Αγία Κυριακή στην Ορεινή Ηλεία, με το τοπίο να ντύνεται στα λευκά και τις χαμηλές θερμοκρασίες να εντείνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό.
Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.