Τα Χριστούγεννα έχουν τη δική τους γεύση και φέτος είναι γεμάτη φυσικές φυσαλίδες

Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.


Sponsored Content


Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, περνώ όλο και περισσότερο χρόνο στην κουζίνα μου, ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα και πλούσιες μυρωδιές μπαχαρικών, δοκιμάζοντας διαφορετικές συνταγές για mocktails που θα σερβίρω στο γιορτινό τραπέζι. Μου αρέσει η αίσθηση της δημιουργίας, η στιγμή που ανακατεύω τα υλικά και νιώθω πως κάτι μαγικό συμβαίνει. Είναι μικρές στιγμές δημιουργίας που κάνουν τα Χριστούγεννα ξεχωριστά, γεμάτα αγάπη και θαλπωρή.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μου δοκιμή - έναν συνδυασμό από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, λίγο σιρόπι σφένδαμου και λεπτές φέτες τζίντζερ, ανακατεμένο με φυσικώς ανθρακούχο νερό. Οι φυσαλίδες ανέβαιναν παιχνιδιάρικα στην επιφάνεια, και κάθε γουλιά έδινε μια αίσθηση φρεσκάδας που δεν μπορούσα να βρω σε κανένα άλλο ποτό. Οι φίλοι μου που δοκίμασαν πρώτη φορά αυτό το mocktail έμειναν έκπληκτοι από τη ζωντάνια της γεύσης.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάλαβα πως, όσο σημαντικά κι αν είναι τα φρούτα, τα βότανα και τα σιρόπια, εκείνο που πραγματικά απογειώνει τα mocktails είναι οι φυσαλίδες - αυτές οι φυσικές εκρήξεις φρεσκάδας που δίνουν ζωντάνια σε κάθε συνδυασμό. Και εκεί συνειδητοποίησα ότι, αν θέλω να τα αναβαθμίσω πραγματικά, πρέπει να βρω ένα ποιοτικό φυσικώς ανθρακούχο νερό.

Έτσι έφτασα στο AQUA Carpatica, το ΜΟΝΟ φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα – ένα νερό που το διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν προστίθεται με τεχνητό τρόπο. Διάβασα οτι, αναβλύζει ήδη εμπλουτισμένο με ανθρακικό, χάρη στη μακρά γεωλογική διαδικασία που συντελείται βαθιά μέσα στη γη.
Για σχεδόν 40 χρόνια το νερό διασχίζει ηφαιστειακά πετρώματα και δολομίτες, που λειτουργούν σαν φυσικό φίλτρο.




Από τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν ότι το AQUA Carpatica φτάνει στην πηγή εντελώς απαλλαγμένο από νιτρικά, τις χημικές ενώσεις που συχνά μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα λόγω των λιπασμάτων και μπορούν μακροπρόθεσμα να είναι επιβαρυντικές για την υγεία. Το συγκεκριμένο νερό, χάρη στη γεωλογική ιδιαιτερότητα της περιοχής, παραμένει απολύτως αγνό και καθαρό και με βελούδινη γεύση!

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες, διαπίστωσα ότι η σύστασή του είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αξίζει να το προσθέσω όχι μόνο στα mocktails των Χριστουγέννων, αλλά και στην καθημερινότητά μου. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (Ca++, Mg++) και καλύπτει το 39% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου για ενήλικες. Παράλληλα, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (4,85 mg/l), κάτι που το καθιστά κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Το AQUA Carpatica είναι επίσης μοναδικά πλούσιο σε φυσικά διττανθρακικά τα οποία ρυθμίζουν τα οξέα και διασφαλίζουν ευχάριστη γεύση, με σημαντικό αλκαλικό όφελος για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με ιατρική μελέτη τα διττανθρακικά ασβεστίου και μαγνησίου είναι ζωτικής σημασίας γιατί δημιουργούν ένα αλκαλικό περιβάλλον που μετριάζει αποτελεσματικά το γαστρικό οξύ, βοηθώντας σημαντικά την πέψη.




Απόδειξη για τη γεύση, την ποιότητα και τα οφέλη του είναι οι περισσότερες από 140 διεθνείς διακρίσεις που έχει αποσπάσει, αφού από την πρώτη μέχρι την τελευταία σταγόνα δίνει την αίσθηση ενός αγνού νερού, ακριβώς όπως έχει δημιουργήσει η φύση.

Με αυτά τα δεδομένα, άρχισα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά AQUA Carpatica στην καθημερινότητά μου αλλά και στις συνταγές μου. Και η διαφορά δεν πέρασε απαρατήρητη: οι φίλοι μου εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη γεύση όσο και από την αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας, με τις φυσικές φυσαλίδες να μετατρέπουν κάθε ποτήρι σε μια μικρή γιορτή. Ενώ εγώ απολαμβάνω την πιο ποιοτική και αγνή ενυδάτωση!

Φέτος, αποφάσισα να αφήσω στην άκρη τους πειραματισμούς και να δοκιμάσω τέσσερις αυθεντικές συνταγές mocktails που προτείνει το AQUA Carpatica και μυρίζουν Χριστούγεννα!


AQUA Star Fizz Mocktai


Υλικά
• 60 ml φρέσκος πουρές mango (ή υψηλής ποιότητας νέκταρ mango)
• 30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime
• 30 ml ginger simple syrup
• Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
• πάγος
• 2 λεπτές φέτες star fruit γνωστό και ως καραμπόλα (για τη γαρνιτούρα)

Οδηγίες
Γεμίζουμε το ποτήρι (flute ή coupette) με πάγο. Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε τον πουρέ mango, τον χυμό lime και το ginger simple syrup.
Βάζουμε μια χούφτα πάγο στο σέικερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά.
Διπλο-στραγγίζουμε το μείγμα στο έτοιμο ποτήρι, πάνω από τον πάγο.
Γεμίζουμε αργά το ποτήρι με AQUA Carpatica για αγνές, φυσικές φυσαλίδες.
Γαρνίρουμε με δυο φέτες star fruit για ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Tip: φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό ginger simple syrup: Βάζουμε ίσες ποσότητες νερού, ζάχαρης και καθαρισμένου, λεπτοκομμένου τζίντζερ σε μια κατσαρόλα. Το φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Στραγγίζουμε το τζίντζερ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.


Berry Bubbly Mojito


Υλικά
•  20 ml σιρόπι ζάχαρης
•  20 ml φρέσκος χυμός lime
•  5 μεγάλα φύλλα δυόσμου
•  ένα μεγάλο κουτάλι με mix berries (κατεψυγμένα φρούτα του δάσους)
•  Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
•  τριμμένος πάγος
•  1 φρέσκο μούρο και 1 φρέσκο σμέουρο καθώς και μία κορυφή φρέσκου δυόσμου για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
Για το σιρόπι: Βάζουμε σε ένα μπολ ένα μέρος ζάχαρης και ένας μέρος ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι hurricane τοποθετούμε τα υλικά με την σειρά που τα αναφέραμε.
Γεμίζουμε το μισό ποτήρι με τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε λίγο Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι επάνω και συμπληρώνουμε ξανά με Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica. Τέλος, γαρνίρουμε με ένα μούρο, ένα σμέουρο και μια κορυφή φρέσκου δυόσμου.


Gold Volcano


Υλικά

•  Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
•  κομμάτια μήλου
•  τριμμένη κανέλα
•  μέλι
•  τριμμένος πάγος
•  ένα ξυλάκι κανέλα και δύο βρώσιμα λουλούδια για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, τα κομμάτια του μήλου, την τριμμένη κανέλα και το μέλι και τα αφήνουμε 24 ώρες σε μια κανάτα στο ψυγείο για να πάρει το νερό την γεύση από τα υλικά.
Γεμίζουμε ένα tumbler ποτήρι με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με 50 ml από το αρωματισμένο Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica.
Γαρνίρουμε με ένα όμορφο βρώσιμο λουλούδι και ένα ξυλάκι κανέλας.


Green Bubble Garden


Υλικά
•  Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica
•  30ml σπιτικό σιρόπι αγγουριού
•  20ml φρέσκο λάιμ
•  φέτα αγγούρι, γλυκάνισο, κόκκινη πιπεριά και φύλλα βασιλικού για γαρνίσρισμα
•  παγάκια nugget

Οδηγίες
Αρχικά φτιάχνουμε ένα λίτρο σιρόπι ζάχαρης, με ένα μέρος ζάχαρης και ένα μέρος ζεστό νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και σουρώνουμε.
Στο μπλέντερ βάζουμε το σιρόπι και ένα ολόκληρο αγγούρι μαζί με τη φλούδα του, που το έχουμε πλύνει καλά. Μπλεντάρουμε και διπλοσουρώνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Γεμίζουμε ένα ποτήρι με τον πάγο και περιχύνουμε με το μίγμα και γαρνίρουμε.


www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr

AQUA Carpatica - Ο Κύκλος του Νερού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr