Μπορεί να έχει περάσει 1,5 μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, ωστόσο τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία παραμένουν.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ιθάκης, όπου – όπως αναφέρουν οι γονείς των μαθητών – υπάρχει ένα Γυμνάσιο, ένα Γενικό Λύκειο και ένα ΕΠΑΛ, χωρίς να υπάρχουν φιλόλογοι για να τα στελεχώσουν.
«Είμαστε στο νησί του Οδυσσέα και δεν διδάσκεται η Οδύσσεια», είπε στο MEGA ο Δημήτρης Αρκουζής, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου και του ΓΕΛ Ιθάκης.
«Είμαστε σε ένα ελληνικό σχολείο, που δεν διδάσκονται ελληνικά και λογοτεχνία. Έχει μείνει μία οργανική θέση, γιατί η καθηγήτρια είναι σε άδεια λόγω του παιδιού της και έτσι έχουμε μείνει χωρίς καθηγητή», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αντικατέστησε την καθηγήτρια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 μαθητές στην Ιθάκη να μην διδάσκονται την ύλη, ενώ οι γονείς τονίζουν πως οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα σε φροντιστήρια προκειμένου να αναπληρώσουν τη χαμένη ύλη.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.