Το υπουργείο Υγείας βάζει κανόνες στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων – Ζητά υποχρεωτικά ραντεβού από κάθε γιατρό
Να «μαζέψει» τη σημερινή κατάσταση, δηλαδή τον μικρό αριθμό ραντεβού των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας - Εκατοντάδες χιλιάδες ιατρικά ραντεβού τον μήνα ανοίγουν για τους πολίτες
Τέλος στο άναρχο τοπίο που επικρατούσε έως σήμερα στα ραντεβού των τακτικών εξωτερικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων βάζει το Υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες για «άνοιγμα» επιπλέον ραντεβού για τους πολίτες καθώς και της λειτουργίας του ενοποιημένου συστήματος ψηφιακών ραντεβού για όλους τους γιατρούς, η ηγεσία του Υπουργείου βάζει κανόνες εντός Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), υποχρεώνοντας όλο το ιατρικό προσωπικό σε 12 ραντεβού την εβδομάδα, ενώ σήμερα είναι άγνωστο πόσα ραντεβού πραγματοποιεί κάθε γιατρός.
Έως σήμερα ο αριθμός των ραντεβού που πραγματοποιούν οι γιατροί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων φαίνεται από τις καταστάσεις που στέλνει μηνιαίως το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας. Τα ραντεβού που καταγράφονται είναι, δηλαδή, κατά δήλωση των νοσοκομείων, χωρίς πλήρη καταγραφή ανά γιατρό και ανά κλινική. Πηγές του Υπουργείου Υγείας, μάλιστα, αναφέρουν ως δεδομένο ότι γίνονταν ελάχιστα ραντεβού σε αρκετές περιπτώσεις, με τον κάθε γιατρό να διαμορφώνει το πρόγραμμά του όπως τον βολεύει. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κάθε γιατρός φαίνεται να δηλώνει 16 ραντεβού το μήνα, αριθμός που θεωρείται πολύ μικρός σε σχέση με αυτόν που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πραγματικότητα.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους