Θεσσαλονίκη: Κλειστός σήμερα ο Πύργος Τριγωνίου λόγω τεχνικού προβλήματος
Το ιστορικό κτίσμα βρίσκεται στη βόρεια άκρη του ανατολικού τείχους της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Άνω Πόλης
Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο Πύργος Τριγωνίου (Αλύσεως), που βρίσκεται στη βόρεια άκρη του ανατολικού τείχους της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Άνω Πόλης, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.
Ο Πύργος Τριγωνίου είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης με ανεπανάληπτη θέα προς την πόλη και τον Θερμαϊκό. Γνωστός και ως «Πύργος της Αλύσεως», «Ζινζιρλί Κουλέ», «Κουσακλί Κουλέ», κατασκευάστηκε κατά τον 15ο αιώνα, την ίδια περίοδο με τον Λευκό Πύργο και οι αρχιτεκτονικές τους ομοιότητες είναι ορατές, με την ιδιαιτερότητα πως ο Πύργος Τριγωνίου βρίσκεται σε επικλινές έδαφος.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.